HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 SBS sınav sonuçları iptal edildi

2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara İdare Mahkemesi'nce iptal edildi.

2013 SBS sınav sonuçları iptal edildi

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile öğrenci defne Sena Uzuner tarafından, Ankara İdare Mahkemesi'ne açılan iptal davası sonuçlandı. Mahkeme, 8 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan SBS sonuçlarını yanlış puan hesaplanmasını gerekçe göstererek iptaline karar verdi. (ANKA)

1 MİLYON 112 BİN ÖĞRENCİNİN DURUMU NE OLACAK?

CHP Milletvekili Aydın Ayaydın, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin bugün aldığı kararla 2013 yılında yapılan SBS sınavını tümden iptal ettiğini açıkladı. Ayaydın, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, bunun ana karar olduğunu belirterek, sınavın iptali anlamına geldiğini söyledi.

Ankara 18.İdare Mahkemesi, öğrenci Defne Sena Uzuner isimli öğrencinin başvurusu üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Aydın Ayaydın, mahkemenin bu kararına karşın Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazı üzerine konuyu ele alan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin bugün SBS sınavının iptaline karar verdiğini duyurdu.

BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN PUANLARI YENİDEN HESAPLANACAK

SBS sonuçları yanlış hesaplanması gerekçe gösterilerek Ankara İdare Mahkemesi’ne iptal kararı verildi. Mahkeme, 8 Haziran’da yapılan ve 12 Temmuz’da açıklanan SBS sonuçlarının yanlış puan hesaplanmasını gerekçe göstererek iptaline karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu karardan haberdar olmadığını, mahkemeden henüz bir tebligat almadıklarını açıkladı. Davaya açan CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın avukatı Ceylan Türkoğlu ise, bu kararın ardından tüm öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplanamsı gerektiğini belirtti.

Bu durumda sınava giren 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin puanı yeniden hesaplanacak.

MÜSTEŞAR TEKİN: KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, mahkemenin Seviye Belirleme Sınavı kararı ile ilgili canlı yayında konuştu. 24 TV canlı yayınında "Yargı kaos oluşturacak bir zamanda karar verdi" diyen Yusuf Tekin, "Sadece 103 öğrenci için düzeltme yapıldı. Herhangi bir öğrencinin sınavının iptal olması söz konusu değildir. Hiç kimse mağdur olmayacak" dedi.

Tekin şunları söyledi;

Bu haber kasıtlı olarak ve abartılı bir şekilde TV'lerde ve internet sitelerinde yer alıyor. Yeni olan hiçbirşey yok.. Geçtiğimiz Temmuz ayında SBS sınavını yapmıştık. O sınavda İngilizce dışındaki dillerden sınava giren 118 adayın puanı yanlış hesaplanmıştı. Bunu o sabah ilan ettik ve akşam saat 17.00 itibarı ile doğru sıralamayı kamuoyu ile yeniden paylaştık. Bu yanlışlıktan dolayı bir CHP'li bir de öğrenci velisi dava açmıştı. Çok ilginç bir şekilde davanın açıldığı yargı organı, yürütmenin iptali istenen bu davada, mahkeme bu talebi davanın açılmasını izleyen günlerde değil çok kritik bir zamanda, dönem bitimi itibarı ile kabul etti.

Karar kaos oluşturmaya en elverişli zamanda verildi

Bu çok net bir şekilde şudur, yargı bu konuda kaos üretebilecek en uygun zaman hangisiyse onu bekleyip o tarihte karar vermiştir. 15 Ocak 2014'te yürütmeyi durdurma istemini haklı buldu ve durdurdu. O gün buna itiraz ettik ve itirazımız reddedildi. Bunun üzerine biz karar doğrultusunda bir değerlendirme yaptık ve sadece 103 adayın yerleştirilmesiyle ilgili olarak bir değişiklik oldu. Mahkeme kararı doğrultusunda yeniden hesaplama yapıldı. Bu arkadaşlar hak mahrumiyeti yaşamadı.

MEB: Gereken işlemler yapılmıştır
Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "SBS hakkında yapılması gereken yeni bir işlem yoktur.
SBS hakkında 31 Mart'ta verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından gereken işlemler yapılmıştır" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Danıştay'a itiraz etmesi bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler