HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2015 AÖL sınav sonuçları aday erişimine açıldı

Açıköğretim öğrencilerinin merakla beklediği AÖL sınav sonuçları, adayların erişimine açıldı. AÖL sınav sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler http://www.aol.meb.gov.tr/ adresine akın etti.

2015 AÖL sınav sonuçları aday erişimine açıldı

Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler 2015 yılı bahar dönemi sınavlarının gerçekleştirilmesinin ardından merakla AÖL sınav sorularını bekliyordu. 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavın ardından merakla beklenen AÖL sınav soruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. AÖL sınav sorularının açıklanmasının ardından gözler AÖL sonuçlarına çevrildi. Açıköğretim Lisesi'nde yer alan akademik takvime göre AÖL sonuçlarının 4 Temmuz'da açıklanacağı belirtliyordu ancak 2. Dönem AÖL sonuçları http://www.aol.meb.gov.tr/ üzerinden erişime açıldı. AÖL sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler 3. Dönem kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye koyuldular.

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL RESMİ SİTESİNDEN YAPILAN DUYURU

30-31 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 2014-2015 Öğretim yılı II. Dönem ( 2014-2 ) sınav sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonuçlarınızı Öğrenci Girişlerinden sisteme girerek "Öğrenci Genel Bilgiler" menusu altındaki "Sınav Sonuçları" veya "Dönem Dersleri" seçeneklerinden (2014/2.dönem) öğrenebilirsiniz.
Mezun olan öğrencilerimizin diplomaları sonuçlar açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir. Diplomaların üniversite kayıtlarına kadar hazırlanması planlanmaktadır. Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (HalkEğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "mezuniyet yazısı" alabilirsiniz.) Durumu "Mezuniyet incelemesinde" olan öğrencilerimiz gerekli incelemeler yapıldıktan sonra "mezun" konumuna gelecek olup, sistemde öğrencilik durumu "Mezun" görünenler "Çıkma belgesi" veya "mezuniyet yazısı" alabilirler. AÖL Sınav sonuçlarına itirazı olan öğrencilerimiz, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 beş takvim günü içerisinde dilekçe ekinde, 20 TL itiraz harcını bankalara (T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine) yatırdığını gösteren makbuzla birlikte müracaat etmesi gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

AÖL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1. AÖL 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde daha önce seçmiş olduğunuz sınav merkezinde yapılacaktır.

2. Yurt dışında okuyan öğrencilerimiz Belçika- Mons, Avusturya-Linz, Avusturya- Viyana, Almanya- Dortmund ve Fransa – Strasbourg da aynı günlerde kendileri için belirlenmiş sınav merkezlerinde sınava gireceklerdir. Bu öğrencilerimiz sınava girecekleri okulun ayrıntılı adresini ve iletişim bilgilerini sınav giriş belgelerinde görebileceklerdir. Adresler ve iletişim bilgileri için tıklayınız.

3. AÖL sınavına gireceğiniz okul bilgileri 26 Mayıs 2015 tarihinden itibaren yayımlanacaktır. Bu tarihten sonra sisteme kullanıcı adı ve şifreniz ile girip sınav giriş belgenizi indirebilirsiniz.

4. AÖL Sınav giriş belgenizi sistemde yayımlandıktan hemen sonra alınız son günlere bırakmayınız. Sınava yakın günlerde sistemde yoğunluk yaşanmakta sisteme girişlerde sorun çıkabilmektedir.

5. Sınava seçmiş olduğunuz derslerin ders kitapları, web sistemimizde yayımlanan ders notları, daha önce sorulan sınav soruları, online testler ile çalışabilirsiniz. Aşağıdaki linklerden derslerinize çalışabilirsiniz.

http://hbogm.meb.gov.tr/www/acik-ogretim-lisesi-ders-notlari/icerik/56
http://maol.meb.gov.tr/html\_files/eski\_sorular.html
http://internettv.meb.gov.tr/index.asp
http://www.ztv.com.tr/AnaSayfa

6. AÖL sınavları 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü 2 oturum. 31 Mayıs 2015 Pazar günü 1 oturum olmak üzere toplam 3 oturumda yapılacaktır. Sınav giriş belgenizde hangi dersten hangi oturumda sınava gireceğiniz belirtilecektir. Sınav anında seçtiğiniz ders kodu ile soru kitapçığındaki ders kodunu mutlaka kontrol ediniz.

7. Öğrencilerimiz bazen sınav heyecanı ile seçmedikleri derslerin sorularını cevaplamaktadırlar. Örneğin bazı öğrencilerimiz, Dil ve Anlatım 3 dersi yerine Seçmeli Dil ve Anlatım 3 dersinin sorularını cevaplamaktadır veya Tarih 1 Dersi yerine İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersinin sorularını cevaplamaktadır. Bu ve buna benzer hususlara mutlaka dikkat ediniz.

8. AÖL sınav günü yanınıza fotoğraflı nüfus cüzdanı, Pasaport gibi geçerli kimlik belgesi mutlaka bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci kimlik belgeniz, sınav giriş belgenizin de yanınızda bulunması gerekmektedir.

9. Öğrenci kimlik belgesi alamayanlar geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla salon yoklama listelerinde isimlerinin bulunması halinde sınavlara katılırlar.

10. AÖL sınavına gireceğiniz sınıf ve sırayı bulduktan sonra cevap kağıdınızı mutlaka kontrol ediniz adınıza düzenlenmemiş ise mutlaka görevlileri uyarınız.

11. Bazı öğrencilerimizin sınavlarda cevap kâğıtları üzerindeki ders kodlarını değiştirdikleri tespit edilmiştir. Adınıza düzenlenen cevap kâğıtlarında ders kodlarında herhangi bir değişiklik yapmayınız.

12. Yedek salonlarda AÖL sınavına giren öğrencilerin cevap kâğıtları adlarına düzenlenmemiştir. Bu öğrencilerimizin bilgileri kendileri cevap kâğıtlarına işaretlemeleri gerekmektedir. Yedek salonda sınava giriyor iseniz seçtiğiniz dersleri doğru bir şekilde cevap kağıdına kodlayınız.

13. Cevaplarınızı kesinlikle tükenmez kalem ile kodlamayınız.

14. Kodlamalarınızı cevap kağıdında belirtilen kurala göre yapınız. Kutucuğun tam karalanmadığı durumlarda o cevabınız değerlendirilemeyecektir.

15. Aday sınava girmedi kısmını kodlayan öğrencilerimiz görülmektedir. Aday sınava girmedi kutucuğunu kesinlikle kodlamayınız. Bu kısım sınava girmeyen adaylar için görevliler tarafından doldurulacaktır.

16. AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarına göre mezuniyete hak kazanan öğrencilerin diplomaları düzenlenir ve irtibat bürolarına gönderilir.

17. Mezun olamayan öğrencilerimizden 7 Ağustos 2015 tarihi itibariyle 18 yaşına girenler (07 Ağustos 1998 ve daha önceki doğumlu) 3. Dönem için kayıt yenileme yapmaları ve ders seçmeleri gerekmektedir. Diğer öğrencilerimiz için bir sonraki kayıt yenileme Eylül 2015 dİr. Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden 18 yaşını dolduranlar 3. Dönem uzaktan eğitim dersleri sınavlarına istemeleri halinde katılabileceklerdir. 3. Dönem sınavlarına katılmayacak öğrenciler 3. Dönem için kayıt yenilemek zorunda değillerdir.

AÖL 2015 SINAV TAKVİMİ

II. DÖNEM SONU SINAVLARI 30-31 Mayıs 2015

II. dönem sınav sonuclarının internette yayınlanması :04 Temmuz 2015

III. dönem kayıt yenileme işlemleri :06-08 Temmuz 2015

Öğrencilere sistem üzerinden ders seçme ve bilgi güncelleme işlemlerinin kapatılması :08 Temmuz 2015

III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 03 Ağustos 2015

III. DÖNEM SONU SINAVLARI 08-09 Ağustos 2015

2014-2015 eğitim-Öğretim yılı III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 18 Eylül 2015

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler