HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2015'te maaşlara zam oranı yüzde 9 olacak

2015'te maaşlara zam oranı merak ediliyorç Hay Group'un açıklamasına göre maaşlara yapılacak zam oranı yüzde 9 olacak. Ayrıca Türk şirketleri yabancılara oranla yarım puan fazla zam yapacak.

2015'te maaşlara zam oranı yüzde 9 olacak

2015 yılında maaşlara yapılacak zam oranı merak ediliyor. Yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group konu hakkında bir araştırma yaptı ve sonucunu duyurdu. Hay Group'tan yaptığı araştırmada Türk şirketlerin yabancı şirketlere oranla yarım puan daha fazla zam yapacağını duyurdu.

Hay Group, Ağustos - Kasım aylarında 1.227 şirketten 670 bin çalışana ilişkin verileri topladı ve bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmanın sonucunda özel sektörde yapılacak zam oranını belirledi. Araştırma sonucunda Hay Group'un maaşlara zam oranı yüzde 9 oldu.

Araştırmada Türk şirketlerin, yabancı şirketlere oranla yarım puan daha fazla zam yapacağı ortaya kondu. Yapılan araştırmada 45 sektör arasında en fazla zammı alacaklar sektörler; endüstriyel makineler, medikal cihazlar, elektronik ve otomasyon oldu. Bunun yanında en düşük zam ise eğitim sektöründe olacak.

Türkiye'de işverenlerin ücret zammı yaparken enflasyonun yanı sıra çalışan performansını da dikkate aldığı belirtilen açıklamada, şirketlerin "ücret", "yan haklar", "gelişim programları" gibi kalemlere artık "maliyet" değil yatırım" gözüyle baktıkları ve "çalışan motivasyonu", "yetenek yönetimi" ve "liderlik gelişim programları"na daha fazla kaynak ayırdıkları ifade edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler