HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 88. Oscar Ödülleri'ni kazananların tam listesi

88. Oscar ödülleri 28 Şubat Pazar günü büyük bir organizasyonla sahiplerini buldu. Fransa adına yarışan Mustang, geceden eli boş ayrıldı. İşte 88. Oscar ödüllerini kazananlar ve geceden detaylar....

İşte 88. Oscar Ödülleri'ni kazananların tam listesi

Oscar'ın habercisi Golden Globe ödüllerinin sahiplerini bulmasının ardından sinemaseverler Oscar adaylarını ve bu yılın 'en'lerini heyecanla bekliyordu. Oscar ödüllerinin sahibini bulduğu ve birbirinden keyifli şovların yanında kıyafetlerin de şıklık yarıştırdığı 2016 Oscar büyük bir organizasyonla gerçekleşti. 88'incisi düzenlenen Oscar ödüllerinde kazanan isimler açıklandı. Ülkemizde de oldukça merak edilen Deniz Gamze Ergüven'in Türkiye'de Türkçe çektiği 'Mustang' En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar alamadı. Fransa adına yarışan Mustang, ödülsüz dönerken, Macaristan yapımı Son of Saul En İyi Yabancı Film Oscar'ının sahibi oldu.

Bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan, büyüme çağındaki 5 yetim kız kardeşin maruz kaldıkları toplum baskısına karşı kendi yöntemleriyle direnişlerini ve özgürlük arayışlarını masalsı bir tonla anlatan Mustang'in başrollerinde Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan gibi türk oyuncular yer alıyor. Ancak Türkiye'de, Türkçe çekilen Mustang Oscar'a Fransa adına aday olmuştu ancak Mustang filmi heykelciği kaldıramadı.

LEONARDO DİCAPRİO OSCAR ALDI MI?

Gecenin belki de en çok ilgi gören konularından biri Leonardo DiCaprio'nun bu sene altın heykelciği kaldırıp kaldırmadığı oldu.. Aynı dalda 5. adaylığı olan Leonardo DiCaprio bu sefer şeytanın bacağını kırarak En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazandı. Başrollünde Leonardo DiCaprio'nun oynadığı Revenant filmi 12 dalda Akademi Ödüllerine aday gösterilmişti. The Reverant 3 dalda Oscar ödülünün sahibi oldu.

EN İYİ FİLM

En iyi film ödülü, Katolik Kilisesi'ndeki çocuk tacizleriyle ilgili haberler yapan The Boston Globe'daki araştırmacı gazetecilerin hikayesini beyaz perdeye yansıtan Spotlight'a verildi. Özellikle film eleştirmenlerinin favorisi olan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight en iyi özgün senaryo ödülünün de sahibi oldu. Öte yandan 88. Oscar Ödülleri'nde en çok ödül alan film Mad Max: Fury Road oldu. Neredeyse tüm teknik alanlarda Oscar heykelciğini kaldıran 6 ödülle evine döndü.

2016 OSCAR ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR

En iyi film: Spotlight

En iyi erkek oyuncu: Leonardo DiCaprio (The Revenant)

En iyi kadın oyuncu: Brie Larson (Room)

En iyi yönetmen: Alejandro González Iñárritu (The Revenant)

En iyi özgün senaryo: Spotlight

En iyi uyarlama senaryo: The Big Short

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Alicia Vikander

En iyi kostüm tasarımı: Mad Max: Fury Road (Margaret Sixel)

En iyi yapım tasarımı: Mad Max: Fury Road

En iyi makyaj ve saç tasarımı: Mad Max: Fury Road

En iyi görüntü yönetmeni: Emmanuel Lubezki (The Revenant)

En iyi ses kurgusu: Mad Max: Fury Road

En iyi kurgu: Mad Max: Fury Road

En iyi ses miksajı: Mad Max: Fury Road

En iyi görsel efekt: Ex Machina

En iyi kısa animasyon filmi: Bear Story

En iyi animasyon filmi: Inside Out

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Mark Rylance / Bridge of Spies

En iyi kısa belgesel: A Girl in the River: The Price of Forgiveness

En iyi belgesel: Amy

En iyi kısa film: Stutterer

Yabancı dilde en iyi film: Son of Saul (Macaristan)

En iyi film müziği: Ennio Morricone (The Hateful Eight)

En iyi özgün şarkı: Writing’s on the Wall (Spectre)

2016 OSCAR ADAYLARI

EN İYİ FİLM
Oscar 2016'da En iyi film dalında yarışacak filmler Büyük Açık (The Big Short), Casusler Köprüsü (Bridge of Spies), Brooklyn, Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Marslı (The Martian), Diriliş (The Revenant), Gizli Dünya (Room), Spotlight olmuştu..
EN İYİ YÖNETMEN
Adam Mckay - Büyük Açık (The Big Short), George Miller - Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Alejandro G Inarritu - Diriliş (The Revenant), Lenny Abrahamson - Gizli Dünya (Room), Tom McCarthy - Spotlight Oscar 2016'da en iyi yönetmenler arasında gösterilmişti.
EN İYİ ERKEK OYUNCU
Bryan Cranston - Trumbo, Matt Damon - Marslı (The Martian), Leonardo DiCaprio - Diriliş (The Revenant), Michael Fassbender - Steve Jobs, Eddie Redmayne - Danimarkalı Kız (The Danish Girl) en iyi erkek oyuncu adayları olmuştu.
EN İYİ KADIN OYUNCU
Cate Blanchett - Carol, Brie Larson - Gizli Dünya (Room), Jennifer Lawrence - Joy, Charlotte Rampling - 45 Yıl (45 Years), Saoirse Ronan - Brooklyn Oscar'ın en iyi kadın oyuncu adayları arasında gösterildi. En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı kazanan en genç 2. kişi olan Jennifer Lawrence, 2016 Altın Küre'den de eli boş dönmemişti. Öte yandan Cate Blanchett, 1999 yılındaki 'Elizabeth' filmiyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüydü; diğeriyse 2004'teki 'The Aviator' filmiyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi olmuştu.
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Oscar'ın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayları Christian Bale, Büyük Açık (The Big Short), Tom Hardy, Diriliş (The Revenant), Mark Ruffalo, Spotlight, Mark Rylance, Casuslar Köprüsü (The Bridge of Spies), Sylvester Stallone, Creed oldu. Christian Bale, en son 2011 yılındaki 'Dövüşçü' filmiyle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü almıştı.
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Jennifer Jason Leigh, The Hateful Eight, Rooney Mara, Carol, Rachel McAdams, Spotlight, Alicia Vikander, Danimarkalı Kız (The Danish Girl) ve Kate Winslet, Steve Jobs en iyi yardımcı kadın oyuncu adayları olmuştu.
YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM
Embrace of the Serpant, Mustang, Son of Saul, Theeb, A War, Oscar'ın Yabancı Dilde En iyi Film adayları oldu. Fransa'da yaşayan Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in filmi Mustang, En İyi Yabancı Film dalında aday gösterilmişti
EN İYİ GÖRSEL EFEKT
Ex Machina, Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Marslı (The Martian), Diriliş (The Revenant), Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens)
EN İYİ SENARYO
Casusler Köprüsü (Bridge of Spies), Ex Machina, Ters Yüz (Inside Out), Spotlight, Straight Outta Compton
EN İYİ UYARLAMA SENARYO
Büyük Açık (The Big Short), Brooklyn, Carol, Marslı (The Martian), Gizli Dünya (Room)
EN İYİ KURGU
Büyük Açık (The Big Short), Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Diriliş (The Revenant), Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens), Spotlight
EN İYİ ANİMASYON FİLMİ
Anomalisa, Boy and the World, Ters Yüz (Inside Out), Shawn the Sheep Movie, When Marley Was There
EN İYİ MÜZİK
Carol, The Hateful Eight, Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Diriliş (The Revenant, Sicario
EN İYİ MÜZİK
Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Marslı (The Martian), Diriliş (The Revenant, Sicario, Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens)
EN İYİ ORJİNAL ŞARKI
Earned It - Grinin Elli Tonu (50 Shades of Grey), Til It Happens To You - The Hunting Ground, Writings On The Wall - Spectre, Manta Ray - Racing Extinction, Simple Song 3 - Youth
EN İYİ KOSTÜM
Carol, Cinderella, Danimarkalı Kız (The Danish Girl), Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Diriliş (The Revenant)
EN İYİ SES KURGUSU
Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Marslı (The Martian), Diriliş (The Revenant, Sicario, Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens)
EN İYİ SES MİKSAJI
Casusler Köprüsü (Bridge of Spies), Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Marslı (The Martian), Diriliş (The Revenant), Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens)
EN İYİ KISA BELGESEL
Body Team 12, Chau Beyond the Lines, Claude Lanzmann, A Girl in the River, Last Day of Freedom
EN İYİ MAKYAJ
Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), The 100-year-old Man Who Climbed Out of the Window and Diasappeared, Diriliş (The Revenant)
EN İYİ KISA FİLM
Ava Maria, Day One, Everything Will Be Okay, Shok, Stutterer
EN İYİ KISA ANİMASYON
Bear Story, Prologue, Sanjay’s Superteam, World of Tomorrow
EN İYİ YAPIM TASARIMI
Casusler Köprüsü (Bridge of Spies), Danimarkalı Kız (The Danish Girl), Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road), Marslı (The Martian), Diriliş (The Revenant)
EN İYİ FİLM MÜZİĞİ
Casusler Köprüsü (Bridge of Spies), Carol, The Hateful Eight, Sicario, Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler