HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 özel okul teşvik sonuçları MEB tarafından açıklandı

Merakla beklenen 2016 özel okul teşvik sonuçları MEB tarafından açıklandı. 2016 teşvik sonuçlarının açıklanması ile aileler çocuklarını devlet desteğiyle özel okullara gönderebilecekler.

2016 özel okul teşvik sonuçları MEB tarafından açıklandı

2016 Özel okul teşvik sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen özel okul teşvik sonuçlarının açıklanması heyecan yarattı. Haberin yayılmasının ardından özel okul teşvik sonuçlarının yayınlandığı sayfaya akın edenler neticeleri öğrenebildi. Yoğun ziyaretçi nedeniyle sistemde zaman zaman aksamalar, yavaşlamalar da yaşandı. Özel okul teşvik sonuçları açıklamasının ardından olumlu netice alanlar çocuklarını istedikleri okullara ekonomik anlamda rahatlamış bir şekilde gönderebilecekler. Bu durumda çocukların istedikleri okullarda eğitim almalarını sağlamalarına yardımcı olacak. Peki özel okul teşvik sonuçları nasıl ve nereden sorgulanıyor? İşte 2016 teşvik sonuçları hakkında merak edilen detaylar...

2016 ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI SORGULAMA

2016 Özel okul teşvik sonuçları MEB tarafından öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. 2016 Teşvik sonuçlarını öğrenmek isteyenler MEB'in internet sitesinden sonuçları öğrenebilecekler. Ayrıca haberimizin devamında yer alan bağlantıdan faydalanarak da Özel okul teşvik sonuçları açıklama sayfasına zahemtsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aşağıda yer alan linke tıkladığınızda açılan sayfada gerekli boşluklara T.C. Kimlik Numaranızı, Başvuru Güvenlik Numaranızı ve Dönemi doğru bir şekilde doldurun ve ardından Sorgula seçeneğine tıklayın. Böylece 2016 Teşvik sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

2016 Özel Okul Teşvik Sonuçları İçin Tıklayın

2016 ÖZEL OKUL TEŞVİK TAKVİMİ NASIL İŞLİYOR?

2016 Teşvik takvimine göre 5 Eylül'de tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler ilan edildi. 6-19 Eylül tarihleri arasında ise tercih işlemleri gerçekleştirildi. Bu sürecin hemen ardından 20 Eylül'de ise Özel Okul Teşvik Sonuçları açıklandı. Bu hafta içinde, yani 21-26 Eylül tarihlerinde nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak ve 27 Eylül Pazar günü ek yerleştirme sonuçları açıklanacak. 27-30 Eylül'de ek yerleştirmeler sonucuna göre kayıt işlemleri tamamlanacak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Teşvik başvurusunda bulunmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Bunun yanında okul öncesi eğitimde 15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 tarihleri arasında doğmuş olmak, ilkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak, 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına kayıt şartlarına sahip olmak, ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak gibi şartlar aranıyor. Teşvik başvurusunda bulunacak öğrencilerin 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrar yapmamış olması, resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak ile eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak şartları da aranıyor.

75 BİN ÖĞRENCİYE TEŞVİK VERİLECEK

Özel okul teşvik sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 eğitim-öğretim yılında özel okullarda öğrenimini sürdürecek 75 bin öğrenciye ilk kez teşvik verilecek. Toplamda ise 340 bin öğrenci söz konusu destekten faydalanacak. Bu yıl bu destekten faydalanmak için toplam 7 bin 175 okul, 578 bin 760 öğrenci başvuruda bulundu. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk defa okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye 3 bin 440 lira destek verilecek. Ayrıca, ortaokuldaki 15 bin öğrenci ve lisedeki 15 bin öğrenciye de 4 bin lira destek verilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler