HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklanıyor! Sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayın...

Adalet Bakanlığı sınav sonuçları heyecanla sonuçlanmayı bekliyor. Adalet Bakanlığı Sınavları; 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı) ile 2017 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı-Avukat), 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da yapılmıştı. Peki Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklanıyor! Sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayın...

ÖSYM tarafından düzenlenen Adalet Bakanlığı sınav sonuçları heyecanla sonuçlanmayı bekliyor. Adalet Bakanlığı Sınavları; 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı) ile 2017 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı-Avukat), 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da yapılmıştı. Adalet Bakanlığı Sınavları sonuçlarına göre başarılı olanlar, daha sonra mülakat sınavına girdiler. Peki Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu! Sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayın... ÖSYM sınav-sonuç takvimine göre Ankara'da yapılan Adalet Bakanlığı Sınavları, 22 Haziran 2017 Perşembe günü açıklanacak. ÖSYM, sınav sonuç tarihi için, sınavla ilgili bir davanın açılması halinde dava sonuçlandığı zamana kadar sonuçların açıklanmasının ertelenebileceğini de ekledi.

ADALET BAKANLIĞI SINAVLARI

ÖSYM tarafından yapılan Adalet Bakanlığı Sınavları Ankara'da saat 10.00'da başlamıştı. Bu sınavlardan hem Adli Yargı Sınavına hem de Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar ile sadece Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar, saat 10.00’da sınava başladılar. Sadece Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar ise saat 11.00’de sınava başladı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamladı.

ADALET BAKANLIĞI SINAVINA KİMLE BAŞVURABİLİYORDU?

Adalet Bakanlığı Sınavları'ndan olan 2017-Adli Yargı Sınavına; TC vatandaşı olan, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1982 ve daha sonra olanlar), Hukuk Fakültesi mezunu adaylar (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar) ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar başvurabilecektir.

Adalet Bakanlığı Sınavları'ndan olan 2017-Adli Yargı-Avukat Sınavına; TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1972 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerden Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi/konuları yirmi (20) tam puan üzerinden; Alan Bilgisi Testi/konuları seksen (80) tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir. Bu hesaplamada Alan Bilgisi Testi; Ortak Alan Bilgisi Testi (35 soru) ile Adli Yargı Testi (35 soru) / Adli Yargı- Avukat Testi (35 soru) toplamını (70 soru) ifade eder. Bu değerlendirme yapılırken Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi konuları ile Alan Bilgisi Testi konuları kendi aralarında eşit olarak puanlandırılacaktır.

Buna göre; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde bulunan 10 konu ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 15 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2 ağırlıklandırma katsayısıyla çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.

Alan Bilgisi Testi’nde bulunan 10 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,1 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 2/3 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır.

Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 8/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Alan Bilgisi Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı Puanı ile Alan Bilgisi Testi Başarı Puanı’nın toplanması ile Genel Başarı Puanı hesaplanacaktır. Bu hesaplamalar sonucu, adayların başvurularına ve aldıkları testlere göre; Adli Yargı Genel Başarı Puanı ve/veya Adli Yargı-Avukat Genel Başarı Puanı hesaplanacaktır.

BAŞARILI OLAN ADAYLARIN MÜLAKATA ÇAĞIRILMASI

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (2000) iki katı fazlası olan 6000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 6000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (750) iki katı fazlası olan 2250 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 2250 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

Adalet Bakanlığı Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler