HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte branş dağılımları

2017 öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika haber Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakan Yılmaz, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Peki hangi branştan kaç öğretmen atanacak?

2017 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte branş dağılımları

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atamasında hangi branştan kaç öğretmen atanacak? 2017 öğretmen atamalarıyla ilgili haber bekleyen öğretmenlere müjdeli açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakan Yılmaz, 20 bin öğretmenin atanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

2017 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Yılmaz, atamanın ne zaman yapılacağıyla ilgili tarih vermedi. Yılmaz, atama tarihinin önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin' "2017 öğretmen atamaları Şubat ayında yapılamayacak" demişti.

HANGİ BRANŞTAN KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilana çıkılmasının ardından öğretmen atamaları başvuru süreci başlayacak. Başvurular değerlendirildikten sonra branşlardaki ihtiyaca göre 60 aday mülakata çağrılacak. Mülakatların ardından da 20 bin öğretmen sözleşmeli olarak atanacak. Ancak hangi branştan kaç öğretmenin atanacağı henüz bilinmiyor.

ATAMA İHTİYACI: 96 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz aylarda MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.

Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti.

Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler