HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 öğretmen ataması tarihi ve branşları belli oldu

2017 öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika haber MEB'den geldi. 2017'de yapılacak öğretmen atamasının tarihi belli oldu. Peki hangi branştan kaç öğretmen atanacak? İşte öğretmen ataması branşları...

2017 öğretmen ataması tarihi ve branşları belli oldu

2017 öğretmen atamasıyla ilgili MEB'den açıklama yapıldı. Son dakika habere göre, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20 bin 127 pozisyona sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilecek.

2017 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

MEB sözleşmeli öğretmen atamaları için ön başvuru alımı 15 Mart 2017 tarihinde başlıyor. 27 Mart 2017 tarihinde sözlü sınava alınacak olan merkezlerin ilanı yapılacak. 3-7 Nisan'da da Sözleşmeli öğretmen sözlü sınavlarının yapılacak.

HANGİ BRANŞTAN KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

Sözleşmeli Öğretmen Atamasına İlişkin Branşlara Göre Taban Puan ve Kontenjan Dağılımı için TIKLAYINIZ

ATAMA İHTİYACI: 96 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz aylarda MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.

Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti. Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler