HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 referandum sonuçları için Time'dan kritik tahmin

2017 referandumunu irdeleyen Time dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürütmesi beklenen yoğun kampanya dikkat çekerek Erdoğan için "hiçbir şey şansa bırakmıyor" yorumunu yaptı.

2017 referandum sonuçları için Time'dan kritik tahmin

Referanduma ilişkin analiz yapan ünlü dergi, Erdoğan'ın "karizmasının" referandumun sonucunu etkileyebileceğini düşünüyor.

"ERDOĞAN HİÇBİR ŞEYİ ŞANSA BIRAKMIYOR"

ABD'li dergi, bu aşamada referandumun sonucunun belli olmadığını belirttiği geniş analizinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hiçbir şey şansa bırakmıyor" ifadesini kullandı.

"YENİ BİR SİYASİ BELİRSİZLİK DÖNEMİ"

"Kuşkusuz anayasa değişikliği onaylanırsa Erdoğan'a çok büyük ve yeni sorumluluklar verilir" görüşünü dile getiren Time şöyle devam etti:

"Değişikliklerin kabulü halinde bu Erdoğan'ın iktidar üzerindeki kontrolünü güçlendirir. Öneri kaybederse Erdoğan için mahcup edici bir yenilgi oluşturur ve ülke için yeni bir siyasi belirsizlik dönemini başlatır."

"EVET OYU İÇİN YOĞUN KAMPANYA"

Önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke çapında "evet" oyu için yoğun bir kampanya" yürütmesinin beklendiği vurgulanırken kampanyada "güvenlik ve istikrar" temalarına vurgu yapılacağına işaret edildi ve şu görüşler dile getirildi:

"Cumhurbaşkanı popüler ama kutuplaştırıcı bir şahsiyet olmayı sürdürüyor ve karizması sayesinde referandumda bir zafer elde edebilir. Oylama giderek anayasadaki değişikliklerden çok Cumhurbaşkanı ile ilgili gibi görünüyor."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler