HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

21 Nisan için Cuma mesajları ve cuma hutbesi

Nisan ayının 3. Cuma günü geldi ve bugün yakınlarınızla cuma mesajları paylaşabilir, Cuma gününün sizde uyandırdığı manevi hissiyatı paylaşabilirsiniz. Hazırladığımız cuma mesajları derlemesinden bir Cuma mesajı seçip tercih ettiğiniz mecra ile (Twitter, Whatsapp, Facebook, SMS vb.) çevrenize gönderebilirsiniz. Ayrıca Diyanet'in hazırladığı Cuma hutbesine de haberimizden erişebilirsiniz. İşte haftanın en güzel cuma mesajları...

21 Nisan için Cuma mesajları ve cuma hutbesi

21 Nisan Cuma gününde Türkiye'de camilerde cuma namazı kılınacak, hutba okunacak ve isteyenler çevreleriyle Cuma mesajları paylaşacaklar. Siz de sevdiklerinize iyi dileklerinizi dualarınızı paylaşmak için bir Cuma mesajı yollayabilirsiniz. Diyanet bu haftaki Cuma hutbesiinde bir hadis-i şerife ve bir kelime-i ayete yer veriyor. İşte bugün yakınlarınıza Twitter, Whatsapp, Facebook, SMS gibi sosyal medya ve paylaşım araçları ile güzel Cuma mesajları gönderebilirsiniz.

CUMA MESAJLARI

Bu cumanız ve gelecekteki cumalarınızı bayram olsun, hüzünler sevince dönüşsün. Rabbim yaralarımızı sarsın, kalbimizdeki marazları gidersin. Cumanız mübarek olsun!

Ya Rabb! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin bize cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

Tüm din kardeşlerimin Cuması mübarek olsun… Allah sevgisi gönülden çıkmaz, gönlünüz iman mekanınız cennet olsun, hayırlı Cumalar…

Dua ve tövbeIerimiz kabuI, sağIığımız daim, kazancımızı bereketIi olsun; kaIpIerimiz ve evIerimiz huzurIa dolsun inşaIIah. HayırIı CumaIar…

AIIah’tan bir dua gibi Hz. Peygamber’den bir armağan gibi sevabınız boI oIsun. AIIah Cumamızı ve ettiğimiz duaIarı kabuI etsin inşaIIah.

Kalbimiz iman ile gönlümüz İslam ile dilimiz Kur’an ile kulağımız ezan ile gözümüz nur ile dolsun… Hayırlı Cumalar…

Cuma günü dünyada ve ahirette müminlerin bayramıdır. Cumamız bayram tadında olsun inşallah…

Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Öyle bir yaşaki Rabbim, kulum senden razıyım desin… Hayırlı Cumalar!

Rabbim bizleri İslam'ın yolundan ayırma. Amin. Hayırlı cumalar..

Ömrüne ömür katılsın, gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun!.. Hayırlı Cumalar.

Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı nurlu cumalar.

Allah’ım merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin! Tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.

Rabbimiz sana dua eden, sana secde eden kardeşlerimizi bağışla; ömürlerini hayırlı eyle... Hayırlı Cumalar.

Bugün Cuma… Rabbim!.. Dualarınızı hayırlı kılarak kabul eylesin. Cumanız bereketli ve gönlünüzce olsun inşallah.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma günü 16 rekat namaz kılınır. Bunlar sırası ile şöyledir: Önce, Cumanın dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sonra, cami içinde ikinci ezan ve hutbe okunur. Hutbe okunduktan sonra, ikamet okunup, cemaat ile Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rekatlık son sünneti kılınır. Bunun kılınışı öğle namazının ilk sünneti gibidir. Bundan sonra, “Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya” diye niyet ederek, öğle namazının farzı gibi zuhr-i ahir denilen bir namaz kılınır. Sonra da, sabah namazının sünneti gibi iki rekat vaktin sünneti kılınır. Bundan sonra, Âyet-el-kürsi ve tesbihler okunup, dua edilir.

21 NİSAN CUMA HUTBESİ

Diyanet İşleri'nin 21 Nisan 2017 tarihli Cuma hutbesi “İman edip de imanlarına hiçbir zulüm bulaştırmayanlar var ya; işte onlara eman ve güven vardır. Onlar, doğru yolda olanlardır.”[ En’âm, 6/82.] ayet-i kerimesi ve Peygamberimizin (s.a.s) şöyle buyuruyordu: “Emanete riayet etmeyen kimsenin imanı kemale ermez. Ahde vefa göstermeyen kimse de kâmil anlamda dindar olamaz.”[ İbn Hanbel, III, 134.] hadis-i şerif ile ilgili. Aşağıdaki bağlantıdan 21 Nisan 2017 tarihli Cuma hutbesini okuyabilirsiniz.

21 Nisan Cuma Hutbesi: Mümin Güvenen ve Güvenilen İnsandır

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler