HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

22 bin öğrenciye süt dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Okul Sütü’ projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende merkez ve ilçelerinden yaklaşık olarak 22 bin öğrenciye okul sütü dağıtılıyor. Süt dağıtım törenine katılan Vali Erdoğan Bektaş, öğrencilere süt vererek, bir müddet sohbet etti.

Okul sütünü güvenle içebileceklerini belirten Vali Bektaş, “Gördüğünüz gibi gerçekten her açıdan çok önemli bir konu özel bir itina gösterilmediği zaman çocuklar süt içmeden büyüyorlar. Süt içmek çocuğun sağlıklı büyümesi için özellikle büyüme çağındakiler için çok önemli. Çocuklar zaten her gün süt içtiklerini ifade ediyorlar. Bizim ciddi anlamda bir süt üretimimiz var. Bu süt üretiminin sürdürülebilmesi için sağlamda bir tüketimin gelişmesi gerekiyor. Bu proje geçen yıl başlamıştı. Gerçekten her yönden önemli bir proje. Gerek hayvan yetiştiricilerinin sütlerinde Pazar bulması gerek çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi gerekse de sağlıksız içeceklerden çocuklarımızı uzak tutmak için önemli bir proje, imkân sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve çocuklarımıza da sağlıklar diliyorum” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman ise, “Üretim çok fazla ülkemizde bu bakımdan süt tüketmemiz gerekiyor. Ama çevremize baktığımızda maalesef süt tüketimi çok az. Gazlı içeceklerin tüketimi fazla, biz diyoruz ki süt içelim, içmeyi özendirelim. Ayran tüketelim, yoğurt tüketelim” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da, şöyle konuştu: “Merkez ilçemizle beraber 20 ilçemizde 22 bin öğrencimize bugün itibari ile süt dağıtımı yapılıyor. Haftada 3 gün olmak üzere bütün öğrencilerimize süt dağıtımı yapacağız. 19 bin civarındaki öğrencilerimize süt dağıtım Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş önderliğinde başlamış oldu. Biz tabi bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımıza, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza, başta Başbakanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Süt gerçekten çok önemli, bizim çocukluğumuzda Amerika’dan gelen süt tozlarını süt olarak içiyorduk. Şu an ülkemizin de büyüklüğünü göstergesi, artık kendi ürettiğimiz sütlerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise; “Sağlıklı kişinin bedenen, Ruhan ve sosyal yönden tam bir ilik halini ifade etmektedir. Çocukların bedensel gelişim açısından süt çok önemlidir. İçindeki protein ihtivası nedeniyle çocukların günlük süt tüketimi, büyüme ve gelişmesi açısından, mental gelişmesi açısından, bedensel gelişimi açısından oldukça çok önemlidir” dedi.

Öğrencilere süt dağıtımının ardından tören son buldu.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler