HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

22 bini aşkın Yezidi Türkiye’ye sığındı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Irak'tan ülkeye yönelik nüfus hareketleri kapsamında 22 bin 62 Yezidi'nin sığınmak için geldiğini bildirdi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın soru önergesini yanıtlayan Kurtulmuş, 9 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Irak'tan ülkeye yönelik nüfus hareketleri kapsamında 22 bin 62 Yezidi (Ezidi)'nin sığınmak için geldiğini söyledi. Kurtulmuş, söz konusu kişilerin 5 bin 675'inin Şırnak'ta, 2 bin 857'sinin Batman'da, 5 bin 360'ının Diyarbakır'da, bin 686'sının Siirt'te ve 5 bin 471'inin ise Mardin'de bulunduğunu açıkladı. Kurtulmuş, bunlardan bir bölümünün kendi istekleri ile akrabalarının yanına yerleşirken bir bölümünün de Mardin Midyat Geçici Barınma Merkezine yerleştirildiğini kaydetti.

Kurtulmuş, 13 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Irak'tan ülkeye yönelik nüfus hareketleri kapsamında giriş yapan 22 bin 62 Yezidi'den 3 bin 140'ının Mardin ili Midyat Geçici Barınma Merkezine yerleştirildiğini söyledi.

-"117 ADET AİLE TİPİ ÇADIR"-

Kurtulmuş, Diyarbakır Valiliğinin talebi üzerine illerinde bulunan Yezidi vatandaşların barınmalarının sağlanması amacıyla 117 adet aile tipi çadırın anılan yere gönderildiğini ifade etti.

-GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNİN KURULMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR-

Lojistik depolarda 40 bin ve Kızılay depolarında 48 bin olmak üzere AFAD'a ait toplam 88 bin adet nitelikli çadır bulunduğunu belirten Kurtulmuş, Kuzey Irak'ta AFAD tarafından Zaho Derebun mevkiinde geçici toplanma alanı kurulduğunu, Zaho Bersive mevkiinde ve Duhok Şariya mevkiinde geçici barınma merkezlerinin kurulma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler