HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MTSAS ehliyet sınavı sonuçları adayların erişimine açıldı

22 Mart Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Adayların merakla bekledikleri ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, sonuçların açıklandığı sayfaya adeta akın ettiler.

MTSAS ehliyet sınavı sonuçları adayların erişimine açıldı

​22 Mart Pazar günü gerçekleştirilen ehliyet sınavının tamamlanmasının ardından adayların bekledikleri ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. Sınava giren adaylar şimdi ehliyet sınavı sonuçlarını umutla bekliyordu. MTSAS ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde ehliyet sınav sonuçlarının açıklandığı sayfaya akın ettiler. Ehliyet sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazandı.

[

**](http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 21 Mart tarihli ehliyet sınavı, Nevruz kutlamalarından dolayı 1 gün gecikmeli olarak, 22 Mart'ta gerçekleştirilmişti. Adaylar sınav heyecanını atlatmalarının ardından şimdi de ehliyet sınavı sonuçlarını heyecanla beklemeye başladılar. Bilindiği üzere ehliyet sınavları sayısında değişiklik yapılmış ve bu değişikliğin ardından bir yıl içerisinde gerçekleştirilen sınav sayısı 9'dan 6'ya düşürülmüştü.

SIRADAKİ EHLİYET SINAVI HAZİRAN'DA

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 yılı ehliyet sınav takvimine göre ilk sınav 10 Ocak 2015'te gerçekleştirilirken, sonuçları ise 20 Ocak'ta açıklanmıştı. Ardından 21 Mart 2015'te gerçekleştirilecek sınav Nevruz Bayramı sebebiyle ertelendi ve bu sınav bir gün sonra 22 Mart'ta gerçekleştirildi. Takvime göre bu ehliyet sınav sonucunun 31 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

Bu sınava girmeyen ya da giremeyen adaylar ise Haziran ayında gerçekleştirilecek sınavı beklemeye başladılar. Sıradaki sınav 27 Haziran 2015'te gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 7 Temmuz 2015'te açıklanacak.

Bunun yanı sıra 22 Ağustos 2015 , 10 Ekim 2015 ve 12 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak sınavlarla birlikte 2015 yılında yapılacak sınavlar tamamlanacak.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler