HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

- TBMM Başkanı Kahraman: - "Onlar, milletimizin manevi ve maddi sahadaki gelişiminde vazgeçilmez bir yere sahiptirler. Nesillerimiz, onlardan aldıkları bilgi, sorumluluk şuuru, sorgulama ve yorumlama yeteneği ile geleceğimizi inşa edeceklerdir"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, öğretmenlerin, milletin manevi ve maddi sahadaki gelişiminde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu belirterek, "Nesillerimiz, onlardan aldıkları bilgi, sorumluluk şuuru, sorgulama ve yorumlama yeteneği ile geleceğimizi inşa edeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Öğrettikleri her harf ile üzerimizde kırk yıl hatır bırakan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Öğretmenler hakkında taşınan samimi hisleri ifade etmek için bugünün özel bir fırsat olduğunu belirten Kahraman, dilimizde muallim, müderris gibi çok sayıda karşılığı olan ve okulla tanışan her insanda kalıcı hatıralar bırakan öğretmenleri en iyi dilekleriyle selamladı.

TBMM Başkanı Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

"Onlar, istikbal meşalemizin taşıyıcısı çocuklarımız ve gençlerimizin ruhi, fiziki ve zihni gelişiminde inkar edilmez bir yere sahiptirler. Onlar, ülkemizi daha yaşanılır hale getirmek ve milletimizi medeniyet yarışında en öne geçirmek için vazifelerini fedakarca yapmaktadırlar. Onlar, kalemin ve kelamın gücünü vatanımızın her sathında gururla taşıyıp, insanımızı kendine yeterli hale getirerek, meselelerimizin çözümünü kolaylaştırmaktadırlar. Onlar, milletimizin manevi ve maddi sahadaki gelişiminde vazgeçilmez bir yere sahiptirler. Nesillerimiz, onlardan aldıkları bilgi, sorumluluk şuuru, sorgulama ve yorumlama yeteneği ile geleceğimizi inşa edeceklerdir.

Bu düşüncelerle, yediden yetmişe milletimizin her ferdi üzerinde hakları olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tekrar tebrik ediyorum. Bu ulvi vazifeyi icra ederken şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün öğretmenlerimizi muhabbetle selamlıyorum."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler