HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

25 askerin şehit olmasıyla ilgili davada görüntüler silindi iddiası

25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davaya devam edildi.

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davada, tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'de devam edildi. Şehit ailelerinin avukatları "Nizamiyedeki güvenlik kameralarının çalışmadığını, monitörlerin bulunmadığını, bölük içindeki depolarda da kamera sisteminin olmadığını, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini öne sürdü.

Davada tanık olarak dinlenen er Hasan Gökdeniz nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını belirtti. Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün yapılan davanın 11'inci duruşmasına, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmaya şehitlerin yakınları ile avukatlar katıldı. Duruşmada, tanık olarak dinlenen er Hasan Gökdeniz tanık olarak dinlendi. Gökdeniz, şehit aileleri avukatlarından Altan Ulutaş'ın sorusu üzerine, nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını, monitörlerin bulunmadığını, bölük içindeki depolarda da kamera sisteminin olmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜLER EKSİK, 218 FOTOĞRAF SİLİNDİ İDDİASI

Avukat Altan Ulutaş, patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen keşif görüntülerini mahkemeye sundu. Görüntüleri çeken görevlilerin şehit Emre Yıldırım'ın cesedinin video kaydı sırasında bir görevlinin kısık sesle 'Patlatmışlar bu şoförüydü' dediğini söyleyen avukat Ulutaş, görüntünün detaylı olarak incelenmesi gerektiğini talep etti. Altan Ulutaş, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini öne sürdü.

ŞEHİT BABASI: ÖBÜR DÜNYADA İKİ ELİM YAKANIZDA

Şehit asker Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger oğluna ait askeri kimlik, bir miktar para ve banka kartının kendilerine teslim edilmediğini söyledi. Dülger ayrıca, 19 şehidin kimliklerinin ailelere iade edilmediğini de belirtti. Mahkemenin tarafsızlığına inanmadığını da söyleyen şehit babası Dülger, "Burada en başından beri tiyatro oynanıyor. Mahkemenin tarafsızlığına inanmıyorum. Acıyı yaşayan benim, bunu siz anlayamazsınız. Değil çocuğunuzu, kendi tırnağınızı bile veremezsiniz. Size hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada iki elim yakanızdadır" dedi.
Mahkeme Savcısı Albay Erol Er, avukat Altan Ulutaş'ın görüntülerin eksik, fotoğrafların da silinmiş olduğu yönündeki iddiaları konusunda inceleme başlatılmasını istedi.

Askeri Mahkeme olay yerinde keşif görüntülerinin çekiminin kim tarafından yapıldığının tespiti, görüntüdeki ses çözümü için video kaydının Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilmesine, şehit ailelerinin talebi olan sanıkların duruşmaya getirilmesinin reddine, nizamiye girişindeki kameraları bağlı olduğu bir monitörün bulunup bulunmadığının sorulmasına, olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntülerin ham hali için Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 8 Temmuz 2015 tarihine erteledi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler