HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Çanakkale milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Çanakkale milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Çanakkale milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Çanakkale milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Çanakkale milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 4 milletvekiliyle temsil edilecek Çanakkale'de geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. Çanakkale'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Çanakkale'de en çok oyu yüzde 55,37 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 41,90 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yalnızca yüzde 2,73 oranında oy alabildi.

Çanakkale'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 54,4 ile CHP aldı. AKP yüzde 35,9 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 7,3 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 1,1 oy oranı ile HDP takip etti. Böylece CHP'li aday Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Çanakkale'de AKP yüzde 41,54 oy oranına ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 39,46 oranında, MHP ise yüzde 14,64 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,2 oy oranı ile DP, yüzde 0,51 oy oranı ile EMEP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler