HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Diyarbakır milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Diyarbakır milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Diyarbakır milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Diyarbakır milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 11 milletvekiliyle temsil edilecek Diyarbakır'da geçmiş seçimlerde mücadele HDP ve AKP arasında yaşandı. Diyarbakır'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Diyarbakır'da en çok oyu yüzde 64,17 ile Selahattin Demirtaş aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 33,48 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yalnızca yüzde 2,35 oranında oy alabildi.

Diyarbakır'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 55,1 ile BDP aldı. AKP yüzde 35 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. HÜDA PAR ise yüzde 4,6 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 1,2 oy oranı ile CHP takip etti. Böylece BDP'li aday Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Diyarbakır'da AKP yüzde 32,88 oy oranına ulaştı. Bağımsız adaylardan Hatip Dicle bu seçimde yüzde 11,17 oranında, Leyla Zana ise yüzde 10,17 oranında oy aldı. Bu adayları yüzde 9,9 oy oranı ile Altan Tan takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler