HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Edirne milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Edirne milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Edirne milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Edirne milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Edirne milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Edirne'de geçmiş seçimlerde mücadele AKP, MHP ve CHP arasında yaşandı. Edirne'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Edirne'de en çok oyu yüzde 64,96 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32,18 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yalnızca yüzde 2,86 oranında oy alabildi.

Edirne'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 36,9 ile CHP aldı. AKP yüzde 29,9 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 18,3 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 10,2 oy oranı ile DSP takip etti. Böylece CHP'li aday Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Edirne'de CHP yüzde 51,68 oy oranına ulaştı. AKP yüzde 30,4 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 13,31 oldu. Bu partileri yüzde 0,97 oy oranı ile DSP, yüzde 0,91 oy oranı ile SP takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler