HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

25. İzmir Avrupa Caz Festivali

Festival yeni haftaya ünlü caz vokalisti Leila Martial Trio ile başlayacak

İZMİR (AA) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenen 25. İzmir Avrupa Caz Festivali yeni haftaya ünlü caz vokalisti Leila Martial Trio ile başlayacak.

İKSEV'den yapılan açıklamaya göre, İzmir Fransız Kültür Merkezi iş birliği ile 12 Mart Pazartesi günü 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yapılacak konserde Martial'e Pierre Tereygeol (gitar, vokal) ile Eric Perez (davul, insan-bas, vokal) eşlik edecek.

İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, 25. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne iki konserle katılacak.

AASSM Küçük Salon'da 13 Mart Salı günü Bconnected Jazz Band konseri yapılacak.

Müzikleri Miles Davis, Brecker’s Brothers, Herbie Hanckok, Spyro Gira, Carlos Santana, Gary Willis, Jaco Pastorius, Weather Report, John Scofield, Giovanni Hidalgo, Head Hunters gibi pek çok sanatçıdan etkilenen Eugene Montenero (gitar), Fred Lopez (davul), Ivan De Luca (bas), Dominique Favre (klavye, piyano) ve Philippe Sellam’dan (saksafon) oluşan Bconnected Jazz Band, dinleyicileriyle buluşacak.

Topluluk, genç cazcılarla da atölye çalışması gerçekleştirecek.

İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu iş birliği ile yapılacak ikinci konser 15 Mart Perşembe günü AASSM'de Vein Trio’nun, Danimarkalı en iyi caz müzisyenlerinden oluşan Aarhus Jazz Orchestra ile buluşması olacak.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde 17 Mart Cumartesi günü saat 14.00'da İKSEV'de dünyanın en eski zeka oyunlarından Go tanıtılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler