HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

250 liraya kurbanlık

Kurban Bayramı’na iki hafta kala Doğu Anadolu'dan getirilen kurbanlıklar 250 liraya satılıyor.

ADANA (İHA) - 15 Ekim’de başlayacak olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Adana’da belediyenin belirlediği yerlerde hayvan pazarları da kurulmaya başlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan küçükbaş hayvan getirip satan bir grup kurbanlık satıcısı ise, görenleri hayrete düşürüyor. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ege Bağatur Bulvarı üzerindeki kurbanlık satış noktasında vatandaşlara ulaşan satıcılar, astıkları "Kurbanlık 250 lira" afişiyle vatandaşın ilgi odağı oldu. Devletin küçükbaş kurbanlığın kilosunu 13 liradan belirlemesine rağmen bu satıcılar koyunun kilosunu 7 liradan satışa çıkardı. Diğer pazarlarda 500 liradan aşağıya kurbanlık bulunamazken, Ege Bağatur Bulvarı'’nda 250 liraya kurbanlık satılıyor.

Bazı vatandaşlar kurbanlık ucuz olduğu için bu satış noktasına akın ederken, bazıları ise çok ucuz olduğu için bir hile olabileceğinden şüphelenip temkinli yaklaşıyor. Van'ın Erciş ilçesinden 5 bin kurbanlık getirdiğini, bunun 2 bin 500’ünü sattığını anlatan Rıza Şapkalı, vatandaşın kurban kesebilmesi için ucuz kurban sattıklarını belirterek, “Devlet küçükbaş hayvanın kilosunu 13 lira olarak belirledi ancak biz 7 liradan satıyoruz. 250 liraya kurban veriyoruz. Vatandaş fiyatı duyunca önce şaşırıyor sonra seviniyor. Biz vatandaşın kurban kesebilmesi için ucuza satıyoruz” dedi.

Adem Taşkan da 5 bin kurbanlığı olduğunu, bunun yarısından fazlasını sattığını söyleyerek, “"Biz sürümden kazanıyoruz. Asgari ücretle çalışan bir insan nasıl kurban kesecek? Biz onu da düşünerek kurbanlık fiyatlarını 250 liraya kadar düşürdük. O da kurban kessin herkes bayramda kurban kessin diye fiyatlarımızı indirdik. Her fiyata bizde kurban var. Biz herkesi düşünüyoruz. Vatandaş bu durumdan çok memnun. Geliyor burada kurbanını alıyor. 250 lira olduğunu duyunca hatta iki tane alıyor” diye konuştu. Kurban almaya gelen Mehmet Tuğ isimli bir vatandaş ise, 300 liraya 50 kiloluk bir koyun aldığını, burada kurbanlıkların çok ucuz olduğunu ifade ederek, “Bu satıcılar vatandaşı düşünüyor. Bu durumdan çok memnununuz. Burası olmasa kurban kesemeyecektik"” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler