HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

28 Şubat davasında 15 tahliye

28 Şubat davasında 15 sanık tahliye edildi.

28 Şubat davasında 15 tahliye

ANKARA (ANKA) - 28 Şubat Davası'nda tutuklu sanıklardan aralarında Şükrü Sarıışık, Vural Avar, Hüsnü Dağ ve Çetin Dizdar'ın da bulunduğu 15 kişinin tahliyesine karar verildi.

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davanın 32'nci duruşması tamamlandı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, sanık yakınları ve avukatlar katıldı. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı bu duruşmada hazır bulunmuyor. Duruşmada, sanıklar ve avukatları, savunmalarını yapmaya devam etti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, müzakerenin ardından bugünkü duruşmanın ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, sanıklardan Vural Avar, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Orhan Yöney, Köksal Karabay, Hüsnü Dağ, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık, Refik Zeytinci, Altaç Atılan, Aydan Erol, Ruşen Bozkurt, Ünal Akbulut, Cengiz Çetinkaya ve Tevfik Özkılıç'ın adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, İdris Koralp ve Kenan Deniz'in tutukluluklarının devamını kararlaştırdı. Duruşma 18 Kasım tarihine ertelendi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler