HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

29 fakülteye dekan atandı

YÖK Genel Kurulu'nda devlet üniversitelerine ait 29 fakülteye dekan ataması yapıldı.

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) 2013 yılının 14. toplantısını yaptı. Toplantıda eğitim ve mevzuat komisyonları raporlarının yanı sıra diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi'nde yapılan seçimle rektör adayı olarak belirlenen 6 aday YÖK'e sunuldu. YÖK de 6 aday arasından, Anadolu Üniversitesi için sırasıyla Prof.Dr. Naci Gündoğan, Prof.Dr. Hasan Nüvit Gerek ve Prof.Dr. Davut Aydın'ın isimlerinin Cumhurbaşkanlığı Makamına bildirilmesine karar verdi.

-29 FAKÜLTEYE DEKAN ATAMASI-

YÖK Genel Kurulu'nda devlet üniversitelerine ait 29 fakülteye de dekan ataması yapıldı. Bu üniversiteler, fakülteleri ve dekanları şöyle:

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Prof.Dr. Hasan Yılmaz, Tıp Fakültesi Prof.Dr. S. Selçuk Atamanalp, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Ögke, Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof.Dr. Mustafa Hilmi Bulut, İlahiyat Fakültesi Prof.Dr. Sabri Erturhan ve Tıp Fakültesi Prof.Dr. Okay Bulut, Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof.Dr. Osman Şan, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof.Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Prof.Dr. Ayfer Karadakovan ve İletişim Fakültesi Prof.Dr. Müge Elden, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof.Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy, Gebze İleri teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Prof.Dr. Halit Keskin, Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof.Dr. Murat Küçük, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi Prof.Dr. Ş. Serhat Şeker, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof.Dr. Zeki Tekin, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof.Dr. Olkan Çuvalcı, Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Erdal Necip Yardım,Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Prof.Dr. Mustafa Pehlivan, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Prof.Dr. Selman Türker, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof.Dr. Oktay Torul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr. Osman Karamustafa, Su Ürünleri Fakültesi Prof.Dr. Davut Turan ve Tıp Fakültesi Prof.Dr. Ekrem Algün, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Prof.Dr. Ümit Kocabıçak, Güzel Sanatlar Fakültesi Prof.Dr. Besim Fatih Dellaloğlu ve Mühendislik Fakültesi Prof.Dr. Orhan Torkul, Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Koyu ve Tıp Fakültesi Prof.Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Emine Nilüfer Akıncıtürk."

-VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE AİT 17 FAKÜLTEYE DEKAN-

Toplantıda ayrıca 17 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen ve olumlu görüş bildirilmesine karar verilen dekanların isimleri ise şöyle:

"Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Bursa Orhangazi Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Muhsin Kılıç, İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Prof.Dr. Mümin Ertürk, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Halil Murat Özler, İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Prof.Dr. Engin Akarlı, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. UluferTeker, İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof.Dr. Tuncay Ege, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof.Dr. Faruk Bilir ve İktisadive İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr. Çağatay Ünüsan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof.Dr. Çiğdem Kırca, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Prof.Dr. Haluk İşeri, Eczacılık Fakültesi Prof.Dr. İmerOkar, Fen Edebiyat Fakültesi Prof.Dr. C. Günseli İşçi, Güzel Sanatlar Fakültesi Prof.Dr. Erhan Tuna, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Kadir Esmer, Tıp Fakültesi Prof.Dr. Demir Budak."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler