HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3. Dönem AÖL kayıt yenileme işlemleri 8 Temmuz'da sona erdi

AÖL sonuçlarının açıklanmasının ardından AÖL kayıt yenileme işlemleri 8 Temmuz'da son buldu. AÖL kayıt yenileme işlemlerinin ardından adaylar 8-9 Ağustos tarihlerinde AÖL sınavına girecek.

3. Dönem AÖL kayıt yenileme işlemleri 8 Temmuz'da sona erdi

30-31 Mayıs tarihli AÖL sonuçlarının ardından öğrencilerin takip ettikleri 2014-2015 III.Dönem kayıt yenileme işlemleri 29 Haziran'da başladı. 8 Temmuz'da sona eren AÖL kayıt yenileme işlemlerinin ardından 3 Ağustos'ta AÖL sınav giriş yerleri erişime açılacak. Kayıt yenileme işlemleri için öğrenciler belirtilen bankalara 25 TL yatıracak. 8-9 Ağustos tarihlerinde ise 3. Dönem sınavları gerçekleştirilecek. Sonuçların ise resmi sitede yayımlanan duyuruya göre 18 Eylül'de erişime açılması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ DUYURUSU

Açık Öğretim Lisesi 2014/2015 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 07 Ağustos 1998 ve daha önceki doğumlu olanlar III. Dönem için kayıt yenileme işlemi yaptıracaklardır. 2014/2015 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 29 Haziran - 08 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme işlemi yapan öğrencilerimiz derslerini de hemen seçebilirler. Seçtiği derslerde veya gireceği sınav merkezinde değişiklik yapacak öğrencilerimiz 08 Temmuz 2015 tarihine kadar sınav yerlerini güncelleyebilirler. Hatalı işlem yapmamak için kayıt yenileme kılavuzunu mutlaka okuyunuz.

KAYITLAR NEREDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Başvurular il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nden gerçekleştirilecek.

KAYIT YENİLEME KATILIM BEDELİ

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme Katılım Bedelini ödemek zorundadır. 2015 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme Katılım Bedeli, 25 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 20 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.) Kayıt Yenileme katılım bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. Okul aile birliği hesabına öğrenciler tarafından ATM’lerden yatırılan ücretlerde banka tarafından havale masrafı kesilmesi durumunda, halk eğitimi merkezi müdürlükleri makbuz karşılığında öğrencilerden alıp, toplu olarak okul aile birliği hesabına yatırabilirler. Kayıt yenilemek için Katılım Bedelinin ödendiği, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt Yenileme Katılım Bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerin den yatırılmaktadır.

KİMLERDEN KAYIT YENİLEME KATILIM BEDELİ ALINMAZ?

1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları, terörle mücadelede görevini yaparken şehit düşenlerin eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklal Madalyası verilmiş olanlar, mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden, durumlarını belgelendirmek şartıyla Kayıt Yenileme bedeli alınmayacaktır. Söz konusu belgeler öğrencinin dosyasında yoksa veya özel durum yeni oluşmuş ise belgelerin fotokopileri alınıp, üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazıldıktan sonra taranıp sisteme yüklenerek dosyasına konulacaktır.

Not: Şehit ve gazilerimizin eş ve çocukları, evlendikleri takdirde “Katılım Bedeli” ödemek zorundadırlar.
Not: Kayıt yenileme bedeli ilgili bankalara ve doğru hesaba süresi içerisinde yatırılmamışsa Kayıt Yenileme İşlemi yapılamaz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler