HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4. Dönem TEOG nakil sonuçları erişime açıldı

3. nakil sonuçlarını geride bırakan adaylar 4. Dönem TEOG nakil sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. TEOG 4. nakil sonuçları e-Okul ve MEB üzerinden açıklandı.

4. Dönem TEOG nakil sonuçları erişime açıldı

Öğrenciler TEOG nakil sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Uzun bir hazırlanma döneminin ardından gerçekleştirilen TEOG sınavının ardından sonuçların açıklanması ile öğrenciler rahat bir nefes almıştı. Ardından TEOG tercih işlemleri başladı. 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirlen TEOG tercih işlemlerinin bu kez öğrenciler bu işlemlerin sonuçlarını beklemeye koyuldu. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı öğrenciler hiç bir liseye yerleştirilemeyince açıköğretim lisesine kayıt hakkı kazanırken, bazı öğrenciler ise istedikleri okula yerleştirilmedi. Öte yandan bu süreçte tercihte bulunmayan ya da bulunamayan öğrenciler de oldu. Bu öğrenciler nakil döneminin başlamasıyla tercihlerini yaptılar. Daha sonra ise TEOG 4. nakil yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Aşağıdaki bağlantıdan 4. Dönem TEOG nakil sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

2. DÖNEM TEOG NAKİL SONUÇLARI 28 AĞUSTOS'TA AÇIKLANDI

TEOG nakil başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üç döneme ayrıldı. 1. dönem TEOG nakil işlemleri 17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Nakil işlemlerinin ardından öğrenciler şimdi de TEOG nakil sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye koyuldu. TEOG nakil sonuçlarında ilk dönem sonuçları 24 Ağustos Pazartesi günü açıklandı. 1. dönem TEOG nakil sonuçlarının öğrencilere açıklanmasının ardından bu kez 2. dönem TEOG nakil işlemleri 24-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2. dönem TEOG nakil sonuçları ise ay sonunda yani 31 Ağustos'ta açıklandı. Son olarak 3. TEOG nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu dönemin TEOG nakil sonuçları ise 7 Eylül'de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ E-OKUL'DA

Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin en büyük yardımcılarından biri olan e-Okul'a akın başladı. TEOG sonuçları açıklanmasının ardından e-Okul'dan duyurulmuştu. Şimdi ise TEOG nakil işlemleri e-Okul üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle e-Okul, bu dönemde de velilerin ve öğrencilerin en büyük yardımcısı olmayı sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete konulan e-Okul sayesinde vatandaşlar, internet erişimlerinin olduğu her ortamda öğrenciler hakkında merak ettikleri, kafalarına takılan soruların

yanıtlarını bulabiliyorlar. Ayrıca e-Okul'dan pek çok işlemi de gerçekleştirebiliyorlar. Son günlerde öğrencilerin ve velilerin en büyük heyecanı TEOG nakil işlemleri. Bu işlemler e-Okul'dan kolayca halledilebiliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler