HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3. Köprü için suç duyurusu

3. köprünün inşaatı nedeniyle kaçak ağaç kesildiğini savunan bir grup, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu.

Kendilerine “Kuzey Ormanları Savunması Grubu” adını veren yaklaşık 25 kişilik grup, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek 3. köprü yapımını protesto etti.

Adliyenin karşısındaki alanda toplanan grup, köprü yapımından sorumlu olan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan Kuzey Ormanları Savunması Grubu Sözcüsü Kader Cihan, projenin bir an önce durdurulması gerektiğini ancak fiiliyatta projenin devam ederek binlerce ağacın katledildiğini savundu. Türkiye’nin en önemli ve büyük ölçekli projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Odayeri-Paşaköy arası ve bağlantı yollarında imar planlarına aykırı işlemlerin gerçekleştiğini ileri süren Cihan, “Yol inşaatının yasal dayanağı olması gereken imar planlarının iptali gerçekleştirildiği taktirde, söz konusu işlemin derhal durdurulması hukuki olarak suç teşkil etmekle birlikte, doğal çevrenin ve ekolojik dengeyi yok edecek şekilde orman alanlarının da tahribatına neden olmuştur’’ dedi. 3. köprü projesi ile ilgili kanuna aykırı işlem yapıldığını savunan Cihan, sorumlular hakkında kamu davası açılıp, cezalandırılmalarının sağlanmasına karar verilmesini talep etti. Basın açıklamasının ardından grup suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmak üzere adliyeye giriş yaptı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler