HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 bin kişilik yeni ByLock listesi iddiasına Emniyet'ten son dakika açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, son günlerde haber siteleri üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) haberleşme aracı olarak kullanılan ByLock sisteminden 30 bin kişinin tespit edildiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

30 bin kişilik yeni ByLock listesi iddiasına Emniyet'ten son dakika açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı haber sitelerinde 30 bin kişilik yeni Bylock listesi tespit edildiğine dair haberler yer aldığı belirtildi.

Son günlerde haber siteleri üzerinden yayınlanan, FETÖ/PDY terör örgütünün haberleşme aracı olarak kullanılan Bylock sisteminden 30 bin kişinin tespit edildiğine dair bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından ilgili daire başkanlıkları ile koordineli şekilde, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili araştırma ve soruşturmaların halen devam ettiği ve bu çalışmalar neticesinde yeni bilgi ve belgelere ulaşılabileceği kaydedildi.

"215 BİN KULLANICI İSMİ"

Yayınlanan haberlerde, MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne aktardığı 215 bin kullanıcı ismi ve yaklaşın 18 milyon ByLock yazışmalarında yapılan incelemeler ByLock'taki yapılanma belirtilmişti.

EGM Siber Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından ByLock veri tabanı üzerindeki bilgileri farklı geri getirme programlarıyla bir kez daha incelenmiş, ikinci incelemede, bu kez eldeki tekil kullanıcılara ilaveten 30 bin yeni User ID daha tespit edildiği ifade edilmişti. Haberlerde, FETÖ'nün 30 bin ByLock'çusuna yönelik yeni bir operasyon süreci daha başlayacağı iddia edilmişti.

AA


En Çok Aranan Haberler