HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

350 öğrenci velisi, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü İlk ve Ortaokulu'na giden 350 öğrenci velisi, öğretmen eksiği ile yemek sıkıntısı yüzünden çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Yiğitler Köyü'ndeki, 556 öğrenci kapasiteli ilk ve orta okulunda okuyan 350 öğrencinin velisi, yaşanan sıkıntılar çözülmeden çocuklarını okula göndermeyeceklerini açıkladı.

Karlıova'ya 35 kilometre mesafede bulunan 390 haneli Yiğitler Köyü meydanında toplanan öğrenci velileri adına konuşan Yiğitler Köyü İlk ve Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Murat Büyük şunları söyledi:

"Bizim köyümüzün olduğu yer dağlık olduğu için köy evleri dağınıktır. Bazı evler okula 3 kilometre mesafede olduğu için çocukların geliş ve gidişleri sorun oluyor. Bu öğrenciler köy merkezinde sayıldığı için bunlara yemek verilmiyor. Bu yüzden öğrenciler sabah okula geliyor, öğlen yemek için tekrar eve gelip okula dönüyor, akşam tekrar eve gidiyor. Sırtlarında kilolarca defter ve kitapla birlikte bu çok zor oluyor.Bu sorunlarımızı defalarca okul yönetimine, İlçe Mlli Eitim Müdürlüğü yetkililerine aktardık. Her seferinde mevzuata aykırı olduğu için yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Biz de öğrenci velileri olarak, okulu boykat etme kararı aldık. Öğretmen açığı, ek derslik ve çocuklarımızın yemek sorunu çözülmeden onları okula göndermeyeceğiz."

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: MEVZUAT BÖYLE

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sema Tufan da, evleri dağınık olan Yiğitler Köyü'nde mevzuata aykırı olmasına rağmen 3 araçla, kaymakamlık imkanları ile 39 öğrenciyi okula taşıdıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Taşımalı eğitim ve yemek için, okul öncesi sayılar tespit edilir ve ihaleler yapılır. Buna göre araç kiralanır ve bu sayıya göre de yemek alınır. Bunun üstünde ya da altında farklı uygulama yapmak mümkün değil, çünkü mevzuata aykırıdır. Sağolsun kaymakamımızın destekleriyle, mevzuata aykırı olmasına rağmen 3 araç kiralanmış köyden 39 öğrenciyi okula taşıyoruz. Köylülerin yaptığı boykot suçtur, çocukların biran önce okula gönderilmesi gerekir, eğitimden geri kalmamaları lazım. Ancak bir sonraki eğitim ve öğretim yılı öncesinde yapılacak planlama ile bu soruna ancak çözüm bulabiliriz. Konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirdim. Ordan gelecek talimata göre hareket edeceğiz." (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler