HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

395 uçak seferi iptal edildi

İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda bugün toplam 395 sefer iptal edildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle 395 uçak seferi iptal edildi.

Türk Hava Yolları iç ve dış hatlarda yarın yapacağı 257 seferini iptal ederken, Pegasus Hava Yolları bugün ve yarın 112 seferini iptal etti. Atlasglobal ise bugün, yarın ve yarından sonra 20 seferini, Onur Air ise 6 seferini iptal etti. Böylelikle bugün toplam 395 sefer iptal edilmiş oldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 7-8 Ocak'ta beklenen kar yağışı nedeniyle dün bir açıklama yaparak Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerin haftasonu yüzde 30 oranında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iseyüzde 15 oranında uçuşların azaltıldığını bildirmişti.

THY 500 SEFERİNİ DAHA İPTAL ETTİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), 6-7 Ocak tarihinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapacağı 500 seferini iptal etti. Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olmasından dolayı Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 70 üzerinde uçak başka meydanlara yönlendirildi. Bu yüzden havayolu şirketleri seferlerinde aksama yaşandı.Devlet Hava Meydanları İşletmesi dün akşamdan beri aksama olmaması için yoğun olarak karla mücadele etti. Pistler açık tutulmaya çalışılmasına rağmen uçaklar sefer aksamaları nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar yarım saat yapılamadı

İstanbul etkisini arttıran kar yağışı ve fırtına nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pistlerin kardan temizlenmesi çalışmaları nedeniyle uçuşlar 20.30 'dan 21.00'a kadar yapılamadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Kar temizleme çalışmaları sırasında pistlerde uçakların kalkış ve inişlerine yaklaşık yarım saat süreyle izin verilmedi. Ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından pistler temizlendi. Saat 21.00'den itibaren uçakların iniş ve kalkışlarına izin verildiği bildirildi. DHMİ,7-8 Ocak'ta beklenen kar yağışı nedeniyle dün bir açıklama yaparak Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerin haftasonu yüzde 30 oranında azaltıldığını bildirmişti

THY'den yolculara 'kar' uyarısı

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandığını belirterek, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, ilgili resmi internet adresinden veya çağrı merkezinden öğrenmelerini istedi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerde aksamalar meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki pist çalışmaları nedeniyle bazı uçakların en yakın havalimanlarına "divert" (yönlendirme) yaptığı kaydedilerek, "Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu 'www.thy.com' internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz.’’ denildi.

Öte yandan Atatürk Havalimanı'ndaki pist temizleme çalışmaları nedeniyle 29 uçağın çevre illere veya geldiği havalimanına yönlendirildiği bildirildi.

Atatürk Havalimanı’nda kar yağışı nedeniyle çok sayıda vatandaş mahsur kaldı

Ünlü şarkıcı Bülent Serttaş Kazakistan'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda, yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerin iptal olması sonucu elinde valiziyle havalimanında saatlerce mahsur kaldı.

Olumsuz hava şarları nedeniyle Atatürk Havalimanında yüzlerce sefer iptal edildi. Sefer iptalleri ve gecikmeler nedeniyle binlerce yolcu havalimanında kaldı. Ünlü şarkıcı Bülent Serttaş da hava muhalefeti nedeniyle havalimanında mağdur olanlar arasındaydı.

Ünlü sanatçının uçağı da iptal oldu

Kazakistan'ın Almatı şehrine gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen ünlü sanatçı, elinde valiziyle havalimanında saatlerce mahsur kaldı. Kar fırtınası nedeniyle uçuşların sekteye uğraması sonucu Kazakistan'a uçamadığını belirten Bülent Serttaş "Yoğun hava şartlarından dolayı, hem de yukarısı çok kalabalıktı. İnsanlar ne yapacaklarını bilemiyorlar. Biz de geldik ve uçağımız önce rötar verdi. En sonunda iptal diye anons geldi. Biz de artık geri çıkıyoruz. Şimdi bagajları almaya çalışacağım. Eve gidebilirsem gideceğim yada otelde kalacağım” dedi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'DA TAKSİ KUYRUĞU
Yoğun kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'da uçaklardan inen yolcular, havalimanının dışında taksi bulmakta zorluk çekti.

Taksilerin hava şartları yüzünden havalimanına gelemediği öte yandan Atatürk Havalimanı'na inmeyen bazı uçakların Sabiha gökçen Havalimanı'na inmesinden dolayı yoğunluk olduğu öğrenildi.Yoğunluk yüzünden yolcular uzun süre taksi kuyruğunda bekledi. Kuyrukdaki yolcular 1 saat boyunca taksi beklediklerini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler