HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 eski Bakan’a dalton benzetmesi

4 eski Bakan’a dalton benzetmesi

CHP Kayseri İl Başkanlığı, parti binasına 17-25 Aralık tarihlerinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında görevlerinden ayrılan 4 eski bakanın maskeli fotoğrafının yer aldığı afişleri astı.

CHP Kayseri İl teşkilatı 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıldönümünde yaşananlara tepki gösterdi. CHP’liler 17-25 Aralık tarihlerinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında isimleri geçtiği için görevlerinden ayrılan eski bakanlar; Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın gözlerinde siyah maskelerin yer aldığı ve üzerinde '17-25 Aralık Haftası yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı afişi parti il binasına astı.

CHP’DEN, KARATEPE HATIRLATMASI

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, konuşmasına Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe’nin 10 Kasım 1996’te yaptığı ve yargılandığı “10 Kasım törenlerine içim kan ağlayarak gittim" açıklamasını hatırlatarak başladı. Ayan, bu sözleri telefondan katılımcılara dinletmek istedi, ancak teknik bir arıza yaşanınca bundan vazgeçti.Konuşmasında, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından bir yıl geçtiğini ifade eden Ayan, şöyle konuştu:

“Büyük Allah’ın kitabının bahsettiği dini bayramların ve Atatürk’ün hediye etti milli bayramların yanından AKP iktidarının bize sunduğu hırsızlık, yolsuzluk bayramı da oldu. Hayırlı olsun. Türkiye’nin sosyal yapısını açığa koyan, sosyal bayram olan hırsızlık ve yolsuzlukların kutlandığı bu bayramın başrolünde ise Türkiyeli daltonlar var. Amerikalı daltonlar, artık diyolar ki, Türkiye’de hırsızlık suç değil. Ama bu durumu bizim daltonlar onlardan önce keşfetti. Yasa çıkarıyorlar, hakimleri ve polisleri arkalarına almışlar, üzerlerini kapatıyorlar. Üstelik kutulardaki paralara da devletin maliyesi el koyduğu ve devletin maliyesinde tutulduğu için, tutulan süre kadar o paraların faizini alıyorlar. Bu yurttaşlarımızla dalga geçmektir. Haramı kanımsamaktır. Haramın faizini almaktır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler