HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4. Uluslararası İyilik Ödülleri 13 Mart’ta sahiplerini bulacak

Türkiye Diyanet Vakfı 4.

4. Uluslararası İyilik Ödülleri 13 Mart’ta sahiplerini bulacak

Türkiye Diyanet Vakfı 4. Uluslararası İyilik Ödülleri Programı, vakfın kuruluş yıldönümü olan 13 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.
Programda, Türkiye’de ve dünyanın farklı noktalarında topluma örnek teşkil eden, çevresine ve dünyaya umut olan 7 iyilik öncüsüne ödül takdim edilecek.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, iyilik için yaşamayı varoluş sebebi olarak gördüklerini belirterek, iyilik ödülleri programının sadece bir ödül töreni olmadığını, aynı zamanda duyarlı bir kamuoyu ve vakıf medeniyetinin yeniden inşası için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

“Bir iyilik büyük umutlara vesile olabilir”
İyilik ödülleri programıyla insanlığa büyük umutlar vadeden iyilikleri seçerek ödül verildiğine dikkati çeken Serenli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Elbette yapılan her iyilik değerli ve güzeldir. Burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek oluşturacak iyilikleri göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl büyük umutlara vesile olabileceğini anlatabilmek. Verdiğimiz ödül maddi bir değer taşımıyor ancak manevi değerinin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine aynı şekilde ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinden iyilik sahiplerine ödül vermek istiyoruz. Bu anlamda hikayelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik. Bu çerçevede Türkiye Diyanet Vakfı olarak faaliyet gösterdiğimiz 140 ülkede işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşlardan, Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı temsilciliklerinden, il ve ilçe müftülüklerinden, sivil toplum kuruluşları ve medyadan, aynı zamanda iyiliklere şahit olan kişilerden gelen bin 500’e yakın yaşanmış iyilik hikayesi değerlendirildi.”

7 iyilik hikayesi belirlendi
Gönderilen iyilik hikayelerinin, kurulan 4 farklı komisyon tarafından ön elemeden geçirildiğini, son olarak yapılan değerlendirmeyle birlikte sayının 14’e düşürülerek değerlendirmeye sunulduğunu ifade eden Serenli, jüri tarafından da yaşanmış 7 iyilik hikayesinin belirlendiğini kaydetti.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, iyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle Türkiye Diyanet Vakfı olarak Türkiye’de ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere Uluslararası İyilik Ödülleri programı düzenlediklerini vurguladı.
Serenli, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek programın Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluş yıldönümü olan 13 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenleneceğini, gelen hikayeler arasından seçilen 7 iyilik sahibine programda ödüllerinin takdim edileceğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler