HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

40 derece sıcakta çalışıp oruç tutuyorlar

Nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 40 dereceye çıktığı Adana'da tarım işçileri hem oruç tutup hem de tarlada çalışıyor.

40 derece sıcakta çalışıp oruç tutuyorlar

Sıcak hava Adana'da nem ile birleşince Ramazan ayında vatandaşları daha çok etkiliyor. Hava sıcaklığının 35 derecelerde seyrettiği Adana'da yüzde 80'lere varan nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 40 dereceye çıkması çalışanların oruç tutmasını da zorlaştırıyor. Ancak buna rağmen sabah 06.00'dan 17.00'ye kadar günün en sıcak saatlerinde bile güneşin sarı sıcağında tarlada çalışmak zorunda kalan tarım işçileri oruç tutmaya devam ediyor.

Geçimlerini sağlamak için Şanlıurfa'dan ailesiyle Adana'ya gelip çadırlarda yaşamını sürdüren Hakan Altın'da tarlada çalışırken oruç tutan tarım işçilerinden biri. Altın, sıcak havada oruç tutarak çalışmanın çok zor olduğunu söyledi. Gün içerisinde serinlemek için kafalarına su döktüklerini belirten Altın, "Çok zor oluyor ama hiç orucu bırakmayı düşünmedim. Hava sıcakta olsa günah olduğunu için oruç tutuyorum. Günde 37 lira için sabah erken saatlerinden akşama kadar çalışıyorum" dedi.

48 yaşındaki Feridun Altın ise oruç tutmanın çalışarak çok zor olduğunu ancak dini görevini yerine getirmek için oruç tuttuğunu akşama kadar çalıştıklarını ancak aldıkları paranın çok az olduğunu, zaman zaman su ile serinlemeye çalıştıklarını söyledi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler