HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

400 bin ton maden atıl durumda bekletiliyor

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinin Koyunağılı köyünde, 400 bin ton maden atıl durumda yer altında bekletiliyor.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinin Koyunağılı köyünde, 400 bin ton maden atıl durumda yer altında bekletiliyor.

Karedeniz Madencilik İşletme Sahibi Mustafa Bahadır ANKA'ya yaptığı açıklamada,Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinin Koyunağılı köyünde 18 yıldır kömür madenini işlettiklerini, Adularya EnerjiA.Ş2008'de sahaya gelmesiyle birlikte türlü yollarla sahadan çıkartılmaya çalışıldıklarını savundu. Şirketin cemaatle bağlantıları olduğunu iddia eden Bahadır, "Enerji Bakanlığıbu şirketin yanında. Dolayısıyla haksız yere sözleşmemizi fesh ettiler. Biz bunla ilgili dava açtık ve yürütmeyi durdurduk. 2 ay sonra Ankara 7 Sulh Hukuk'a baskı yapılarak bu "yürütmeyi durdurma kararı' kaldırıldı" dedi.

"130 İŞÇİ İŞSİZ KALDI"

Bahadır, saha sahibinin Maden İşleri Genel Müdür (MİGEM) Yardımcı Sadi Civelekoğlu olduğunu, dolayısıyla 3 ayda üç defa iş yerlerininMİGEMtarafından kapatma kararının verildiğini söyledi. Her seferinde bahane edilen eksiklikleri gidererek iş yerlerini açtıklarını kaydeden Bahadır, en son 4 Mart'ta tekrar iş yerlerinin kapatıldığını ve şuan 130 işçinin işsiz kaldığını belirtti.

Bahadır, 130 işçinin şuan işyeri kapısında beklediğini ve haklarını aradıklarını söyledi. Bahadır, hukuki sürecin devam ettiğini fakat haksızyere çalışmalarının engellendiğini savundu. Bahadır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan tarafından Mihalıççık Kaymakamlığı ve Eskişehir Valiliği aranarak faaliyetlerin durdurulmasının istendiğini iddia etti. Bahadır, 25 Şubat'ta Çalışma Bakanlığı Müfettişliği tarafından iş yerinde yapılan denetimler sonucunda hazırlanan tutanaklara, "İş yeri kontrolünde hiçbir eksik ve hata bulunmadı" şeklinde geçtiğini anımsatarak, "Buna rağmen İş güvenliği bahane edilerek faaliyetlerimiz durduruluyor. Dava sürüyor, ancak Maden kanunu 40,41 ve 60 maddeleri gereğince de buranın bizler ya da onlar tarafından çalıştırılması gerekiyor. Çünkü şuanda yaklaşık 400 bin ton maden atıl durumda yer altında bekletiliyor. Bizlere ürettirmiyorlar ve kendileri de dava sonuna kadar üretemeyecekler. Onların tek amacı bizlerin buradan sürmek. Ortalıkta bir haksızlık, hukuk katliamı ve yandaşlık var. Dolayısıyla bizler sesimizi duyurmak için iş yeri önünde bekleyeceğiz" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler