HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'5 arkadaş Öcalan'a sekreterlik yapacak'

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, saat 17.00’de TBMM’deki Ak Parti Grubuna giderek burada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

'5 arkadaş Öcalan'a sekreterlik yapacak'

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a İmralı’ya gitmek için talebimizi ilettik. Kendileri bize geri döneceğini, adaya gidişle ilgili bir engelin olmadığı ve en kısa zamanda bir tarih verileceğini söyledi" dedi.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, saat 17.00’de TBMM’deki Ak Parti Grubuna giderek burada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından iki grup başkanvekili, kendilerini bekleyen gazetecilere açıklama yapmadan HDP grubuna geçip, partililerle görüşme yaptı. Yaklaşık 25 dakika süren görüşmenin ardından Buldan ve Baluken, gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Buldan, "Yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik sayın Adalet Bakanı ile. Görüşmemizin ana başlıkları adaya gidiş talebimizin yenilenmesi ve hasta tutsaklar meselesi ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili sorunlar. Ada talebimizi ilettik ve en kısa zamanda gidilmesi gerektiğini ve beklentiler olduğunu ifade ettik. Hasta tutuklalar meselesinin siyasi bir mesele olmadığın ve hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını ifade ettik. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini konuştuk" dedi.

BAKAN BOZDAĞ ADAYA GİDİŞLE İLGİLİ BİR ENGELİN OLMADIĞI SÖYLEDİ

Pervin Buldan adaya gidişle ilgili engelin olmadığını belirtip şunları söyledi: "Sayın Bakan Bozdağ’ın ifade ettiği adaya gidişle ilgili bir engelin olmadığı ve en kısa zamanda bir tarih verileceğini söyledi. Hasta tutsaklarla ile ilgili önemli çalışmalarını olduğunu ve yasal düzenlemelerin ardından hasta tutukluların tahliyesi için yasa çıkacağını ifade etti." ’Heyetin genişletilmesiyle ilgili bir görüşmeniz oldu mu?’ sorusuna Buldan, "Heyetin genişletilmesi konusunu görüşmedik" yanıtını verdi.

’Sekretarya için bir görüşme oldu mu?’ sorusu üzerine Pervin Buldan şunları söyledi: "5 mahkum sayın Öcalan’a sekreterlik de yapacak. Bu arkadaşlar her konuda sayın Öcalan’a yardımcı olacak. İsimler daha önce verilmişti. Onların olup olmayacağı yönünde bir bilgimiz yok. Biz bu hafta sonu İmralı’ya gitmeyi bekliyoruz. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, kendisi bize geri döneceğini bildirdi. Net tarih verilmedi." (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler