HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

50 bin astsubay Anıtkabir'e yürüyecek

17 Ekim'i "Dünya Astsubaylar Günü" ilan eden Türkiye'deki Astsubaylar 3 gündür yaptıkları etkinlikleri bugün 50 bine yakın astsubayın katılımının beklendiği Anıtkabir yürüyüşü ile sonlandıracak.

50 bin astsubay Anıtkabir'e yürüyecek

Emekli ve muvazzaf astsubayların aileleri ile birlikte ellerinde karanfillerle katılacağı yürüyüşte bir de ilk yaşanacak. Ağızlarına siyah bant yapıştıracak olan astsubaylar, yıllardır dile getirdikleri ve çözümsüz kalan sorunlarını bu şekilde kamuoyuna duyurmaya çalışacak.

Bu yıl 2'ncisi gerçekleşen 17 Ekim Dünya Astsubaylar günü kutlamalarında sona gelindi. Ankara'da gerçekleştirilen etkinliklerin en dikkat çekicisine ise saatler kaldı. Saat 14.00'da Ankara'da AKM'nin önünde ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı karanfillerle başlayan yürüyüş Anıtkabir'de son bulacak.

Muvazzaf ve emekli astsubayların bu yürüyüşünde sessiz bir protesto eylemi de yaşanacak. Ağızlarını siyah bantlarla kapatan astsubaylar, yıllardır gündeme getirdikleri, çalışma şartları, ekonomik koşullar ve sosyal şartlarla ilgili de kamuoyuna bir mesaj vermeyi hedefliyor.

Dünya Astsubaylar Günü'nün fikir babası Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Binici, Anıtkabir yürüyüşü ile ilgili ilgili Hürriyet'e şunları söyledi; "Bu yıl daha büyük bir coşku ile Dünya Astsubaylar gününü kutluyoruz. Hem Kurban Bayramı'nı hem de Dünya Astsubaylar gününü kutluyoruz. Çifte Bayram yaşıyoruz. Arkadaşlarımız yıllardır dile getirdikleri sorunlarının yetkililer tarafından kulak ardı edilmesini siyah bant eylemi ile sessiz bir çığlığa dönüştürecekler. Bu tabandan gelen bir talep oldu. Derneğimizin organizasyonu değil. Tabanın talebi ve isteği sonucu doğan bir durum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler