HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

57. dönem EGM Özel Güvenlik Sınavı sonuçları açıklandı

Merakla beklenen EGM Özel Güvenlik Sınavı sonuçları açıklandı. Özel Güvenlik Sınavı sonuçları, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde öğrencilerin erişimine açıldı.

57. dönem EGM Özel Güvenlik Sınavı sonuçları açıklandı

Özel Güvenlik Sınavı'nın yapılmasının ardından sınava giren adaylar heyecanla Özel Güvenlik Sınavı sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Meraklı bekleyiş sona erdi ve Özel Güvenlik Sınavı sonuçları açıklandı. Özel Güvenlik Sınavı sonuçları, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı internet sitesinden adayların erişimine açıldı. Böylece adaylar sınavda başarılı olup olmadıklarını öğrenme fırsatı bulmuş oldular.

[

****](http://sinavsonuc.ozelguvenlik.pol.tr/Egitim/TemelEgitimSinavSonuc.aspx)

100 sorunun sorulduğu Özel Güvenlik Sınavı'nda adayların başarılı olabilmeleri için sorulan soruların yüzde 60'ını doğru cevaplaması gerekiyordu.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN GEREKEN BELGELER

Temel Eğitim İçin;
-4 adet resim,
-İkametgah,
-2 adet T.C. Kimlik No'su bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi, -Diploma Fotokopisi,
-Sağlık Raporu (Heyet Raporu)

Yenileme Eğitimi İçin;
-4 adet resim,
-İkametgah,
-2 adet T.C. Kimlik No'su bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi, -Diploma Fotokopisi,
-2 adet ÖGG kimlik fotokopisi
-Devamsızlık Mazeretsiz %10 (Temel Eğitim 100 saatin 10 saati, Yenileme Eğitimi 50 saati 5 saati) veya mazeretli %30 (Temel Eğitim 100 saatin 30 saati, Yenileme Eğitimi 50 saatin 15 saati ) olan devam oranını geçerse kursiyer başarısız sayılır.

Temel Eğitim Sınavında Başarı için Yazılı sınavında 100 soru yanıtlanacaktır. 60 soru doğru yanıtlayıp 60 puan alınmalıdır. Silah ve Atış Sınavında başarı için Silah yazılı sınavında 25 soru yanıtlanacaktır. Her soru 2 puan değerinde ve toplam değeri 50 puandır. Uygulama sınavında ise 5 mermi atılır ve toplam değeri 50 puandır. Atış görevinde 15 m'den siluet hedefine 5 mermi atılacaktır.

Her mermi 10 puan değerindedir. Her iki sınavın ortalaması 60 puan olmalıdır. 120 saat silah eğitimi alanlar sınavda başarılı olmak için toplamda 120 puan alması gerekir.

Ancak yazılı veya uygulamalı sınavların her birinden en az 50 puan almak gereklidir. Silahlı Yazılı sınavda 25 silah sorusunun hepsini yapıp (50 puan alıp), atış sınavında isabetli atış yapılamayıp 0 alması durumunda, Silahsız yazılı sınavda 100 sorudan en az 70 puan alınır ise ortalama 60 puan ve üzerinde olması nedeniyle, silahlı kimlik almaya hak kazanır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler