HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, hukuka aykırı dinleme yapıldığı iddiasıyla 6 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Başsavcı Çiçekli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bazı yayın ve basın organlarında Erzurum merkezli yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin Erzurum İstihbarat Şubesi eski Müdürü ile dört emniyet amiri hakkında operasyon yapıldığı şeklindeki haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu" söyledi.

Başsavcı Çiçekli, daha önce kamuoyuna yansıdığı üzere; muhtelif illerin yanı sıra Erzurum ilinde de emniyet müdürlüğüne bağlı bazı kamu görevlilerince hukuka aykırı dinlemeler yapıldığı iddia edildiğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti: "Cumhuriyet Başsavcılığımızca "Haberleşmenin gizliliğini ihlal, Kişisel verilerin kaydedilmesi, Kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, Suç uydurma ve Suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçları ile ilgili soruşturmaya başlanılmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde, 21 şüpheli içerisinden elde edilen delil durumuna göre Erzurum, Ankara, İstanbul, Bolu, Düzce ve Kahramanmaraş illerinde görev yapan toplam 6 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Konu hakkındaki soruşturmaya devam edilmektedir.” (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler