HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz günü

Denizli tarafından geçen yıl ilan edilen "6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü"nün ikincisi, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, tekstilin Denizli için önemli olduğunu, 2013 yılı ihracatın 3 milyar doları aştığını hatırlattı. Demir, "Artık dünyada inanılmaz bir rekabet var ve yeni şeyleri farklı bir şekilde tanıtmak zorundasınız. Bugün de herkes bornozla oturuyor. Bunun devam etmesini temenni ediyorum. Denizli yaptı mı en güzeli yapar, birlikte yapar ve o işte de başarı olur. Bu aktivite ile Denizli'deki havlu, bornoz ve tekstili dünyaya duyurmaya devam edelim. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Denizli Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de "Denizli'de yapılmış olan bu etkinliği eğer dünyaya taşıyorsak, dünyada yapılan birçok etkinliğin Denizli'ye dikkatini çekmek, sinerjiyi oluşturmak, turizm potansiyelini, tarihi dokusunu ortaya çıkarmak anlamında çok değerli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

DETGİS Başkanı İsa Dal da Türk havlu ve bornozu dünyada çok tanındığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunun 400-500 yıllar öncesinde bulgular var. Bu bulguların neticesinde Osmanlı, Avrupa medeniyeti ile batı medeniyetiyle hamam kültürü sayesinde bornoz ve havluyu tanıtmışlar. Biz bunu tekrar ortaya çıkarmak için ve tekrar canlandırmak anlamında bugünü Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü olarak kutluyoruz. Amacımız ihracat anlamında havlu ve bornozu daha çok tanıtıp, alıcıları Türkiye'ye çekebilmek."

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise Denizli'den 174 ülkeye havlu ve bornoz satıldığına işaret ederek, satılan ürünlerin katma değerini artıracağını için bu etkinliği önemsediklerini belirtti. Denizli genelinde sivil toplum kuruluşlarının etkinliğe sahip çıktıklarını ve desteklediklerini dile getiren Özer, "Önümüzdeki yıllarda tabana yayılarak havlu ve bornozun dünyada daha çok tanıtılması için çalışmaların devam etmesini ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Gazi Bulvarından valilik önüne kadar kortej yürüyüşü yapıldı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler