HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Antalya milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Antalya milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Antalya milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Antalya milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Antalya milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 14 milletvekiliyle temsil edilecek Antalya'da, geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. Antalya'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine AKP, CHP ve MHP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Antalya'da en çok oyu yüzde 53,08 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 41,63 oranında oy aldığı seçimlerde, Selahattin Demirtaş ise yüzde 5,30 oranında oy aldı.

Antalya'da 2014 Yerel Seçimlerinde AKP ve CHP arasındaki büyük bir çekişme yaşandı. AKP'nin oy oranının 36,4 olduğu yerel seçimlerde CHP ise yüzde 34,6 oranında oy aldı. Bu iki partiyi yüzde 24,3 oy oranı ile MHP ve yüzde 2,3 oy oranı ile HDP takip etti. Bu sonuçla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Antalya'da AKP yüzde 39,37 oranında oy oranına ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 33,27 oranında, MHP ise yüzde 20,88 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 2 oy oranı ile bağımsız aday İhsan Nergiz takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler