HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Adıyaman milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Adıyaman milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Adıyaman milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Adıyaman milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 5 milletvekiliyle temsil edilecek Adıyaman'da, geçmiş seçimlerde AKP diğer partilere oranla aldığı yüksek oy oranıyla dikkat çekiyor. Adıyaman'da Genel Seçimlerde yarışın AKP, CHP, MHP ve HDP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adıyaman'da en fazla oyu yüzde 69,30 ile Recep Tayyip Erdoğan almıştı. Erdoğan'ın ardından Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 15,42 oranında, Selahattin Demirtaş ise yüzde 15,27 oranında oy almıştı.

Adıyaman'da 2014 Yerel Seçimlerinde AKP rakiplerine fark atmıştı. AKP yüzde 56,5 oranında oy alırken, CHP yüzde 21.8 oranında, MHP yüzde 12.8 oranında, BDP ise yüzde 5.3 oranında oy almıştı. Bu sonuçla Adıyaman Belediye Başkanı, AKP'nin adayı Fehmi Hüsrev Kutlu olmuştu.

2011 Genel Seçimlerinde Adıyaman'da; AKP yüzde 67,38 gibi yüksek bir oy oranına ulaştı. Bu seçimlerde CHP'nin oy oranı yüzde 16,57 olurken, bağımsız aday Veli Büyükşahin 6,5 oranında oy almayı başarmıştı. MHP'nin bu seçimlerde oy oranı ise yüzde 4,6 oranında olmuştu. Bu partileri yüzde 2,45 oranında oy alan HAS PARTİ takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler