HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artvin milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Artvin milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Artvin milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Artvin milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Artvin milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Artvin'de, geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP arasında yaşandı. Artvin'de 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine AKP ve CHP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Artvin'de en çok oyu yüzde 52,62 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 44,93 oranında oy aldığı seçimlerde, Selahattin Demirtaş ise yüzde 2,45 oranında oy aldı.

Artvin'de 2014 Yerel Seçimlerinde; AKP yüzde 46,3 oy aldı. CHP ise yüzde 36,9 oranında oy ile ikinci sırada yer aldı. Bu seçimde MHP'nin oy oranı ise yüzde 14,1 oldu. Bu sonuçla birlikte AKP'nin adayı Mehmet Kocatepe, Artvin Belediye Başkanı olarak seçildi.

2011 Genel Seçimlerinde Artvin'de AKP yüzde 46,84 oranında oya ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 35,07 oranında, MHP ise yüzde 13,67 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,39 oy oranı ile DP, yüzde 1,04 oy oranı ile SP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler