HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bartın milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Bartın milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Bartın milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Bartın milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Bartın milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Bartın'da, geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Bartın'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine bu üç partinin arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Bartın'da en çok oyu yüzde 57,71 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı yüzde 39,95 olurken, Selahattin Demirtaş ise 2,35 oranında oy alabildi.

Bartın'da 2014 Yerel Seçimlerinde; MHP yüzde 45,9 oy aldı. AKP ise yüzde 26,7 oranında oy ile ikinci sırada yer aldı. Bu seçimde CHP'nin oy oranı ise yüzde 24,6 oldu. Bu sonuçla birlikte MHP'nin adayı Cemal Akın, Bartın Belediye Başkanı seçildi.

2011 Genel Seçimlerinde Bartın'da AKP yüzde 48,54 oranında oya ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 28,83 oranında, MHP ise yüzde 15,89 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 2,31 oy oranı ile SP, yüzde 1,18 oy oranı ile HAS PARTİ takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler