HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep milletvekili adayları listesi YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Gaziantep milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Gaziantep milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Gaziantep milletvekili adayları listesi YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Gaziantep milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 12 milletvekiliyle temsil edilecek Gaziantep'te geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Gaziantep'te 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Gaziantep'te en çok oyu yüzde 60,44 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 29,00 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 10,56 oranında oy alabildi.

Gaziantep'te 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 54,7 ile AKP aldı. CHP yüzde 21,5 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 11,9 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 6,2 oy oranı ile BDP takip etti. Böylece AKP'li aday Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Gaziantep'te AKP yüzde 61,85 oy oranına ulaştı. CHP yüzde 19,43 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 9,49 oldu. Bu partileri yüzde 5,08 oy oranı ile bağımsız aday Akın Birdal, yüzde 0,96 oy oranı ile SP takip etti.

[

****](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler