HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Giresun milletvekili adayları belirlendi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Giresun milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Giresun milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Giresun milletvekili adayları belirlendi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Giresun milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 4 milletvekiliyle temsil edilecek Giresun'da geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Giresun'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Giresun'da en çok oyu yüzde 66,64 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 31,94 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 1,41 oranında oy alabildi.

Giresun'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 46,3 ile CHP aldı. AKP yüzde 39,1 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 11,9 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 1,4 oy oranı ile SP takip etti. Böylece CHP'li aday Kerim Aksu, Giresun Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Giresun'da AKP yüzde 59,39 oy oranına ulaştı. CHP yüzde 23,66 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 11,93 oldu. Bu partileri yüzde 1,66 oy oranı ile SP, yüzde 0,97 oy oranı ile HAS PARTİ takip etti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler