HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasi partilerin Iğdır milletvekili adayları YSK'da

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Iğdır milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Iğdır milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Siyasi partilerin Iğdır milletvekili adayları YSK'da

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Iğdır milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Iğdır'da geçmiş seçimlerde mücadele BDP, MHP ve AKP arasında yaşandı. Iğdır'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Iğdır'da en çok oyu yüzde 42,94 ile Selahattin Demirtaş aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 30,17 oranında oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 26,89 oranında oy alabildi.

Iğdır'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 44,2 ile BDP aldı. MHP yüzde 42,4 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. AKP ise yüzde 15,3 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 0,8 oy oranı ile BTP takip etti. Böylece BDP'li aday Murat Yikit, Iğdır Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Iğdır'da MHP yüzde 34,09 oy oranına ulaştı. Pervin Buldan yüzde 31,53 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci isim oldu. AKP'nin oy oranı ise 28,23 oldu. Bu partileri yüzde 1,66 oy oranı ile CHP, yüzde 1,54 oy oranı ile BBP takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler