HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Isparta milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Isparta milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Isparta milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Isparta milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Isparta milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 4 milletvekiliyle temsil edilecek Isparta'da geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. Isparta'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Isparta'da en çok oyu yüzde 55,46 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 42,86 oranında oy alırken, Selahattin Demiratş ise yüzde 1,68 oranında oy alabildi.

Isparta'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 44,5 ile MHP aldı. AKP yüzde 39,9 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. CHP ise yüzde 10 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 3 oy oranı ile SP takip etti. Böylece MHP'li aday Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Isparta'da AKP yüzde 53,01 oy oranına ulaştı. CHP yüzde 21,75 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 19,04 oldu. Bu partileri yüzde 1,41 oy oranı ile DP, yüzde 1,26 oy oranı ile SP takip etti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler