HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri İzmir milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen İzmir milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

İzmir milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi İzmir milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 26 milletvekiliyle temsil edilecek İzmir'de geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. İzmir'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde İzmir'de en çok oyu yüzde 58,64 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 33,38 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,98 oranında oy alabildi.

İzmir'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 49,6 ile CHP aldı. AKP yüzde 35,9 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 8 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 3,4 oy oranı ile HDP takip etti. Böylece CHP'li aday Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde İzmir'de CHP yüzde 43,81 oy oranına ulaştı. AKP yüzde 36,86 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 11,22 oldu. Bu partileri yüzde 4,66 oy oranı ile bağımsızlar, yüzde 0,76 oy oranı ile DP takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler