HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırklareli milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Kırklareli milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Kırklareli milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Kırklareli milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Kırklareli milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Kırklareli'nde geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Kırklareli'nde 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kırklareli'nde en çok oyu yüzde 67,95 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 29,77 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 2,28 oranında oy alabildi.

Kırklareli'nde 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 38 ile CHP aldı. AKP yüzde 35 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 24,4 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 0,7 oy oranı ile HDP takip etti. Böylece CHP'li aday Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Kırklareli'nde CHP yüzde 52,68 oy oranına ulaştı. AKP yüzde 27,74 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 16,73 oldu. Bu partileri yüzde 0,56 oy oranı ile DP, yüzde 0,36 oy oranı ile DSP takip etti.

**

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler