HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırşehir milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Kırşehir milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Kırşehir milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Kırşehir milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Kırşehir milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Kırşehir'de geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Kırşehir'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kırşehir'de en çok oyu yüzde 52,82 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 42,21 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 4,97 oranında oy alabildi.

Kırşehir'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 42,2 ile AKP aldı. MHP yüzde 31 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. CHP ise yüzde 23,4 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,8 oy oranı ile HDP takip etti. Böylece AKP'li aday Yaşar Bahçeci, Kırşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Kırşehir'de AKP yüzde 50,78 oy oranına ulaştı. CHP yüzde 22,48 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 21,92 oldu. Bu partileri yüzde 1,32 oy oranı ile bağımsız aday Faikr Karadaş, yüzde 0,82 oy oranı ile SP takip etti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler