HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Konya milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Konya milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Konya milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Konya milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Konya milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 11 milletvekiliyle temsil edilecek Konya'da geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Konya'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Konya'da en çok oyu yüzde 74,62 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 22,33 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 3,05 oranında oy alabildi.

Konya'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 64,3 ile AKP aldı. MHP yüzde 18,5 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. SP ise yüzde 7,5 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 5,7 oy oranı ile CHP takip etti. Böylece AKP'li aday Tahir Akyürek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Konya'da AKP yüzde 69,63 oy oranına ulaştı. MHP yüzde 13,16 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. CHP'nin oy oranı ise 10,25 oldu. Bu partileri yüzde 2,18 oy oranı ile SP, yüzde 1,25 oy oranı ile BBP takip etti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler