HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Malatya milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Malatya milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Malatya milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Malatya milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Malatya milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 6 milletvekiliyle temsil edilecek Malatya'da geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP, MHP ve SP arasında yaşandı. Malatya'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Malatya'da en çok oyu yüzde 70,27 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 24,42 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 5,31 oranında oy alabildi.

Malatya'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 61,8 ile AKP aldı. CHP yüzde 17,8 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. SP ise yüzde 9,9 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 7,7 oy oranı ile MHP takip etti. Böylece AKP'li aday Ahmet Çakır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Malatya'da AKP yüzde 68,48 oy oranına ulaştı. CHP yüzde 19,65 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 8,15 oldu. Bu partileri yüzde 1,08 oy oranı ile bağımsız aday Kani Şavata, yüzde 0,84 oy oranı ile HAS PARTİ takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler